Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Cobot’lar Her Boyuttaki Kaynak İşlemlerini Güvenle Gerçekleştiriyor

Cobot’lar her boyuttaki kaynak işlemlerini güvenle gerçekleştiriyor.

 

Çok yönlü olan ve kolayca uyarlamalarla çok çeşitli uygulamaların üstesinden gelebilen Universal Robots kolaboratif robotları, kaynak uygulamalarında şirketlere artan kalite ve verimlilik ile esneklik sunuyor. Ark, TIG, lazer, MIG, ultrason, plazma ve punta kaynaklama ile lehimleme uygulamalarında kullanılabilen kolaboratif robotlar, kaynak süreçlerinde verimlilik artışı sağlayarak kısa zamanda daha fazla iş yapma esnek üretim imkânı sunmasının yanında iş yeri ve çalışan güvenliğini artırıyor. Cobot ile kaynak uygulama örnekleri de dünyada giderek benimseniyor ve üretim süreçlerinde yer buluyor. Herhangi bir özel yetenek ya da uzmanlık gerektirmeyecek şekilde hızlı kurulum ve entegrasyon, elle hareketle ya da kontrol kumandasıyla kolay programlama sayesinde güvenle kullanılmaya başlanan cobot’lar ile otomasyon süreci herkes için çok daha kolay ve ulaşılabilir hale geliyor. Universal Robots, Mobil Kaynak Sistemi cobot’u istenildiğinde farklı istasyonlara konumlanıp mevcut olan bir programın kullanılması ya da yeni bir iş parçasının üretimi için elle öğretilerek veya kontrol kumandasıyla programlanarak farklı çeşitlilikte parçaların kaynak işlemlerini güvenle gerçekleştirebiliyor. 

 

Webinar ve seminerlerde cobot’lar uygulamalı demo sistemleriyle anlatılıyor 
Universal Robots kaynak uygulamalarında cobot kullanımıyla elde edilecek avantajları, hızla ilerleyen kolaboratif robot teknolojisinin detaylarını paylaşmak ve demo sistemlerinin tecrübe edilmesini sağlamak için seminer ve webinarlar düzenliyor. Hızlı entegrasyon, kolay kullanım ve programlama, dar alanda çalışabilme, esnek üretim imkânı gibi sayısız avantaj sunan kaynak robotları, üretimde zorlukların aşılmasını sağlayan yetenekleriyle şirketler için vazgeçilmez birleştirme teknolojisine dönüşüyor. Özellikle Mesleki Eğitim Kurumları ve KOBİ’leri odağına alan robotik kaynak uygulama etkinlikleri, işlem zorluklarının üstesinden gelme ve verimliliği artırma amacıyla ihtiyaçlara hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Universal Robots kaynak teknolojisini odağına alarak; 22 Aralık 2022’de webinar ve 11 Ocak 2023’de uygulamalı kaynak semineri düzenleyecek. Online ve uygulamalı etkinlikler için UR web sayfasından kayıt gerçekleştirilebiliyor.  Her sektörden her büyüklükteki kaynak teknolojisi ile ilgili firmaların bilgilendirildiği webinar ve seminerde kaynak uygulamalarının alışılagelmiş yaklaşımlarım dışında ‘cobot ile kaynak uygulamaları’ ile ilgili her türlü yenilik örnek uygulamalarla anlatılacak. Universal Robots cobot’larıyla verimliliği ve kaliteyi artırmanın mümkün olduğu, çalışanlara güvenli çalışma ortamı sağlayarak en zorlu kaynak görevlerinin nasıl otomatikleştireceğinin paylaşılacağı etkinlikte kaynak uygulamalarında cobot’ların nasıl kullanılabileceği ve avantajları aktarılacak. 

Cobot’la kolay programlama mümkün oluyor
Üretimin birçok farklı biriminde yer alabilen cobot’lar, kaynak sürecini de üstlenerek; verimlilik artışı, ve sarf malzeme tasarrufuna yardımcı oluyor. Yeni ürünlerin üretimine de hızla adapte olabilen, üretime hız kazandırabilen cobot’lar, kaynak gibi yüksek riskli işlerde öğrenme süresine ihtiyaç duymuyor. Mobil Kaynak Sistemi ‘CobotMobil’ konsepti ile cobot’u elle öğreterek ya da kontrol kumandasıyla programlayarak farklı çeşitlilikte düşük ya da yüksek adetlerdeki parçaların kaynak işlemlerinin güvenle gerçekleştirilmesi sağlanıyor. CobotMobil esnek konumlandırılarak farklı istasyonlarda sürdürülebilir, kaliteli üretim imkânıyla geliyor. Üretim süreçleri arasında kolayca taşınan ve uç elemanları değiştirilerek kaynak ya da faklı birimlere hızla adapte olabilen cobot’lar, yeni bir yatırım gerektirmeksizin, değişen ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Akıllı telefon kullanabilen birisi tarafından kolayca programlanabilen cobot’lar, işletmeyi yeni yazılımcı ya da yeni yazılım ihtiyacından da kurtarıyor. Doğru alanda doğru miktarda kaynak malzemesi/ham madde kullanarak da üretimde hammadde tasarrufu sağlıyor.

Cobot’lar kaynak uygulamalarında avantajlarıyla fark yaratıyor
Kaynak operasyonlarında cobot’lar ile elde edilen önemli kazanımların başında operatörlerin zor ve tekrara dayalı görevlerden kurtarılması, kaynak işlemi sırasında kaynakçıların karşılaştığı risklerin azaltılması, uzman açığının kapatılmasına katkı sağlaması geliyor. Bunların yanı sıra kompakt yapısı sayesinde dar alanda kurulabilmesi, standart kalite sunma güvencesi, kaynak işlemleri için hızlı ve kolay uç ekipmanı değiştirilebilmesi gibi kolaylıklar sunuyor. Elle öğreterek programlanabilen, yüksek çeşitlilik/düşük üretim adetlerinin otomatikleştirilebilmesini sağlayan cobot’lar kolay kurulum sayesinde farklı kaynak istasyonlara taşınabiliyor. Üretim kapasitesinde artış sağlanması, ürün kalitesinde iyileşme ve fire oranında düşüş imkânı, hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlarıyla da fark yaratıyor. 

Paylaş Tweet Paylaş
1448 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM