Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
“CCSAN, Güçlü Stok ve Hizmet Ağıyla Sektörde Fark Yaratıyor”

Çekirdekten yetişme bir sanayici olan ve küçük bir demir doğrama atölyesinde çırak olarak iş hayatına atılan Coşkun Cüstan, 18 yıllık tecrübesi ve sektör içerisindeki tüccar ve duayenlerin destekleriyle kurduğu CCSAN Metalurji A.Ş. ile 2016 yılından bu yana demir çelik sektöründe faaliyet gösteriyor. Gelişen teknolojiye  ayak uydurarak, iyi bir ekip çalışmasıyla pazar payını arttırmaya yönelik çalışmalar yapan ve kısa sürede gözle görülür bir başarıya ulaşan CCSAN, sektörde sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

 

CCSAN Metalurji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Cüstan ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz. 

 

Sorularımıza geçmeden önce bizlere kısaca kendinizden bahseder misiniz? Firmanızın kuruluşu ve bugünlere gelişi hakkında bilgi verir misiniz? 
1985 yılında Sivas’ın Hafik ilçesinde dünyaya geldim. Reçber bir ailenin çocuğuyum. İlköğretim eğitimimi yatılı olarak tamamladıktan sonra zorlu hayat şartları nedeniyle çocuk yaşta İstanbul’a göç ettim. Eğitimime buradan mahalle mektebinde devam ettim. Daha sonra lise eğitimimi yarıda bırakarak iş hayatına atıldım. Küçük bir demir doğrama atölyesinde çırak olarak sektöre giriş yaptım. Akabinde demir çelik sektöründe farklı işletmelerde 18 yıllık bir sektör tecrübesi kazandım. Daha sonra sektör içerisindeki duayen ve tüccarların maddi ve manevi destekleriyle 2015 yılında CC Group Çelik Servis Merkezi’ni ve akabinde de 2016 yılında da CCSAN Metalurji A.Ş’yi kurduk. 2015 yılından bu yana sektörde sağlam adımlarla ilerliyoruz.

 

Müşterilerinize hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz? Ürün yelpazenizde neler var? Firmanızın faaliyet alanları hakkında bilgi verir misiniz?
Sektörde marketing bir sistem anlayışıyla; demir, çelik, paslanmaz sarı, bakır, çinko, alüminyum mamullerin toptan perakende ticaretini yapmakta ve bu ürünlerin kesimini talebe göre istenilen ebatlar da özel üretimini yapmakta ve ülke geneline hizmet vermekteyiz. Demir çelik ürünleri başta inşaat sektörleri olmak üzere beyaz eşya, gemi sanayi, tarım ve ziraat aletleri, gıda sanayi, dekoratif ürünler, tekstil sanayi, otomotiv, boru imalatı, ısı sanayi, elektrik elektronik sanayi, makine imalat sanayi gibi sektörlerde kullanılmaktadır.

 

Ağırlıklı olarak; profil çeşitleri, sıcak ve soğuk lama çeşitleri, kare ve köşebent çeşitleri, yassı saclar, çelik çekme ve sanayi boruları, NPU - NPI potrel çeşitleri, paslanmaz çeşitleri, otomat grupları, vasıflı çelikler, hırdavat ve nalbur ürünler, ve testereyle çaplı kesim lazer kesim, CNC plazma kesim, rulo açma ve dilme ve özel talebe göre tedarik ve hizmetler sağlamaktayız.

 

Stoklarımızdaki ürün yelpazesi bir hayli fazla olmakla beraber gerek iç piyasada gerekse de dış piyasada müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak taleplerine cevap vermekteyiz. Ürünlerimiz TSE’ye uygun koşularda sertifikalı ve garantilidir. Kalite belgesi olarak İSO 9001 İSO 10002 İSO 140001 OHSAS 18001 gibi belgelere sahibiz.

 

Firmamızın kısa sürede gözle görülür bir başarıya ulaşmasının sebebi; iyi bir ekip çalışmasıyla, ticari ahlak kurallarından ödün vermeden ve müşterilerimizi çözüm ortağı olarak görerek hizmet vermemizdir.

 

Türkiye demir çelik sektörünün genel durumu ve pazar büyüklüğü hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Demir çelik sektörü, ülke ekonomisine değer katmakta ve sanayinin lokomotifi olan sektörlerin başında gelmektedir. Sektörde yaklaşık 50-60 bin arası istihdam vardır. Özelleştirmelerle ve sektördeki daralma ile günümüzde de yine ortalama 45-50 bin kişiye istihdam sağlanmaktadır.

 

Demir çelik sanayisinde gözlenen gelişmelerle kalkınma süreci arasındaki ilişki incelendiğinde ekonominin demir çelikle ilgili alt sektörlerinin gelişiminde demir çelik ürünleri önemli bir rol oynamaktadır. Bu sektörün önemi en başta tüm endüstriyel dallara girdi vermesinden kaynaklanmaktadır.  Türkiye’deki demir çelik sektörünün çok önemli yapısal sorunları da bulunmaktadır. Ham madde ve teknoloji konusunda dışa bağımlı olan sektör, pazarlama konusunda da dışa bağlıdır. Üretim - tüketim dengesi gözetilmeden yapılan yatırımlar ve fiyatlardaki kur dalgalanmaları sektörün üzerindeki rekabet gücünü sınırlandıran yüklerin başında gelmektedir.  Demir çelik sektöründeki global düzeydeki gelişmeler yanında sektörün yurtiçinde karşı karşıya kaldığı haksız rekabet unsurlarının da giderilmesi gerekmektedir. Ülkemizdeki cari açığın azaltılabilmesi ve işsizliğin büyük bir sorun olduğu ülkemizde istihdamın artırılması için demir çelik sektörünün potansiyelinin artırılması, ihracatçı pozisyona geçilmesi, ithalatın sınırlandırılması sanayimizin yerli ürünler ile desteklenmesi ve sağlam bir yapının oluşması gerekmektedir.

 

Sektörde gelişebilmek adına ne tarz çalışmalar yapıyorsunuz?
Çekirdekten yetişmiş bir sanayici olarak sektördeki alışılagelmiş kara düzen çalışmaları, eksiklikleri değerlendirerek birtakım çalışmalar yapmaktayız. Gelişen teknolojiye ve çağımıza ayak uydurarak ülke geneli reklam kuruluşlarıyla birlikte hareket etmekteyiz. Gerek sektörel dergi reklamları, Google reklamları, sanayi fuarları gerekse firmamıza yönelik açtığımız çeşitli sosyal medya hesaplarıyla müşterilerimizin bizlere kolayca ulaşabilmelerini ve bizleri teknolojik açıdan daha iyi tanıyabilmelerini sağlamaktayız.

 

Son olarak eklemek istedikleriniz...
Sektördeki genç bir girişimci olarak geçmişten geleceğe çıktığımız bu yolda şunu anladım ki; ‘Nerede karşılıklı sevgi ve saygı var ise orada itimat ve itaat vardır. İtaatin olduğu yerde disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurunda olduğu yerde başarı vardır. CCSAN Metalurji Anonim Şirketi olarak bütün meslektaşlarımıza ve müşterilerimize başarılar dilerim. 

Saygılarımla…


 

Paylaş Tweet Paylaş
1724 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM