Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Yeni Bağlı Tahrikli Takım Tutucu Çözümü Tezgahtan En İyi Şekilde Faydalanmanızı Sağlar

Sandvik Coromant’ın yeni özel takımlama çözümünün tanıtımı, torna tezgahlarının ve tahrikli takım tutucularla donatılmış taret tabanlı çok amaçlı tezgah takımlarının kullanımını arttırmak için tasarlanmıştır. CoroPlus® dijital işlemenin bir parçası olan Coromant Capto® DTH Plus çözümü, kırılmadan kaynaklanan ve operatörü özel tahrikli takım tutucuya yönelik bakım uygulama ihtiyacı nedeniyle harekete geçiren durma sürelerini maliyet bakımından en aza indirir. Bu da öngörülebilir bakımın yanı sıra tahrikli takımların kullanıldığı uygulamalarda hızlı takım değişimleri sunarak üreticinin maksimum takım tezgahı verimliliği ve ürün çıkışı elde etmesini sağlar. 

 

Talaşlı imalat çözümlerinde lider geliştirici ve sağlayıcı olan Sandvik Coromant, takım tutucu kırılma olasılığından kaçınırken ekipmanların optimum bakım sürelerine hakim olarak birçok üreticinin ortak sorununu çözmek için yeni ürününü tanıtıyor. Planlı bakım programının dışında, operatör takım tutucuyu ekipmanda maddi hasara neden olabilecek bir ortamda kullanıyor olabilir; bu da işleme hatalarına ve üretimde planlanmayan durmalara neden olabilir.  

 

Sandvik Coromant’ın Coromant Capto® hızlı değiştirilebilen takımlama konseptini tamamlamak için geliştirilen yeni tahrikli takım tutucu çözümü veri toplayan ve bunları Bluetooth üzerinden ileten sensörler kullanarak tutucuya yönelik öngörülebilir bakımı mümkün hale getiriyor. Hızlı değişim fonksiyonu sayesinde operatörün ölçüm, kurulum ve takım değişimi için ihtiyaç duyduğu süre en aza indiriliyor. Tahrikli takım tutucuların Coromant Capto® bağlama ile donatılmış olması sayesinde bu çözüm operatörlerin yüksek performanslı kesici takımlara ilişkin geniş bir yelpazede en çok faydayı elde etmesini sağlıyor.

 

Yeni teklifin içerdiği yazılım uygulaması operatörlere tutucunun titreşim seviyesi gibi gerçek zamanlı bilgiler sağlıyor, takım tutucunun içindeki sıcaklığı görüntülerken iş milini canlı görüntülemeyi de mümkün kılıyor. Sensörler tarafından iletilen diğer veriler tahrikli takım tutucunun sınırlarını aşma olasılığını en aza indirirken dakika başına devir sayısını, dönüş yönünü ve özel bir takıma ilişkin güncel ve geçmişteki bilgileri de içeriyor. Ayrıca özel fabrika, tezgah adı, taret ve istasyon numarasını da içeren, bir tahrikli takım tutucuya ilişkin konum verisi de sağlanıyor.

 

Sandvik Coromant Dijital Takımlar Ürün Müdürü Mathias Tjomsland: “Genelde tahrikli takım tutucunun bakımı kullanım durumuna göre yılda bir veya iki kez yapılır, ancak bu özel bir tutucunun gerçek bakım ihtiyacını dikkate almaz. Coromant Capto® DTH Plus gerçek zamanlı veri sağlayarak ne zaman bakım amaçlı bir durdurma planlanacağına, yalnızca aralıkların planlanmasına değil gerçekten ihtiyaç duyulan bakımın yapılmasına yönelik doğru karar vermeyi sağlıyor. Sonuç olarak tahrikli takım tutucularının her zaman iyi durumda olması ve tezgah imalathanelerinin çok yüksek verimlilikle çalışması üreticilerin kendine güvenmesini sağlıyor.”

Paylaş Tweet Paylaş
11219 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM