Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Tasarımda “Akıllı Taş” devri

4. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda gençler yaratıcılıklarını gösterdiler

51 üniversiteden öğrencilerin dereceye girmek için mücadele ettiği yarışmada, profesyonel kategorisinin birincisi 20 bin, öğrenci kategorisinin birincileri ise 10’ar bin lira para ödülü kazandı. Yarışmada toplam 175 bin Lira para ödülü dağıtıldı. 

 

 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Profesyonellerin bir, öğrencilerin ise beş farklı kategoride projelerini sergilediği yarışmada dereceye girenler toplam 175 bin TL ödül kazandılar.

Ödül töreninde bir konuşma yapan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, dört yıldır düzenledikleri Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın amacını, geleceğin mimarları olan öğrencilere Türk doğal taşlarını tanıtmak, çizecekleri projelerde bu taşları kullanmalarını teşvik etmek olduğunu söyledi. Öğrencilerden bundan sonraki yarışmalarda da üretilebilecek projeler çizmelerini isteyen Kahyaoğlu” Bizler taşları ocaklardan verimli çıkaralım, sizler de verimli projeler çizin, böylece bu zenginliklerimizin ulaşabileceği en yüksek fiyatlarla değerlendirelim. Çünkü bu kaynakların yeniden oluşması zor” diye konuştu.

51 üniversiteden 661 proje yarıştı

Toplam 661 projenin katıldığı yarışmada 643 proje değerlendirildi. 353 proje profesyonel, 290 proje ise öğrenci kategorisinde yarışırken, 51 üniversiteden projenin yarışmaya katılması dikkat çekti. Üniversiteler arasında 105 proje ile Mimar Sinan güzel Sanatlar Üniversitesi ilk sırayı aldı. Onu 96 proje ile İstanbul Teknik Üniversitesi izledi.

Cadde ve parklardaki mermerler insanı ısıtacak

Profesyonel kategorisini Özgün Yücetürk, Benek Çinçik, Tuba Özkan ve Emre Özdemir, ortak çalışmaları olan “Termolit” ile kazandı. Taşın ısıl yapısının değerlendirildiği projedeki, mermer banklar ve mobilyalar kışın ısıtma, yazın ise serinletme özelliğine sahip. 

Öğrencilerin yarıştığı Türk Hamamı ve Banyo kategorisinde Gülesin Özkoç – Burak Bozok (ODTÜ), Peyzaj ve Mobilya kategorisinde Kemal Şahin Yılmaz (MSGSÜ), Yer Döşemeleri ve Duvar Kaplamaları kategorisinde Nazım Dağdeviren – Emel Topuz (Kocaeli Üniversitesi), Otel Lobisi ve AVM Girişi kategorisinde Emre Günay – Soyer Bayraktar (Karadeniz Teknik Üniversitesi) ve Kutsal Mekan kategorisinde ise Ömer Yeşildal (Abant İzzet Baysal Üniversitesi) birinci oldu.

Profesyonel kategorisinin birincisi 20 bin, öğrenci kategorilerinin birincileri ise 10’ar bin lira para ödülü kazandılar. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı, dereceye giren ve başvuranlar arasından seçtiği öğrencilere aylık 1.500 dolar burs ile 2 yıl yurtdışında ücretsiz eğitim imkanı sağlayacak. 

 

Kazanan Projeler:

Profesyonel Kategorisi Birincileri

Özgün Yücetürk, Benek Çinçik, Tuba Özkan, Emre Özdemir

 

Ögrenci Kategorisi Birincileri

Türk Hamamı ve Banyo                          : Gülesin Özkoç – Burak Bozok (ODTÜ)

 

Peyzaj ve Mobilya                                    : Kemal Şahin Yılmaz (MSGSÜ)

 

Yer Döşemeleri ve Duvar Kaplamaları : Nazım Dağdeviren – Emel Topuz (Kocaeli Ünv)

 

Otel Lobisi ve AVM Girişi                   : Emre Günay – Soyer Bayraktar (Karadeniz Tek.Ünv

 

Kutsal Mekan                                             : Ömer Yeşildal (Abant İzzet Baysal Ünv.)

Paylaş Tweet Paylaş
6197 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM