Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
DİTAŞ’tan Üç Önemli “Hamle”

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinin “A” sınıfı tedarikçisi olan DİTAŞ, başarılı çalışmalarını sürdürüyor. DİTAŞ, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® Destek Programı’na katılmaya hak kazanırken ISO27001 Bilgi Güvenliği ve TISAX sertifikaları ile siber güvenlik konusunda proaktif bir yaklaşım ile paydaşlarının iş sürekliliğini sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “HAMLE Dijital Dönüşüm Çağrısı” dahilinde Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Karel ile birlikte Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

 

Kurulduğu günden bu yana hem Türkiye ekonomisine hem de Niğde’nin kalkınmasına destek olmaya devam eden; kalite, tasarım, Ar-Ge ve teknoloji yatırımları ve sürdürülebilirliğe verdiği önem ile Türkiye’nin önde gelen tedarikçilerinden olan DİTAŞ, gurur veren bir başarıya daha imza attı. Yaptığı çalışmalarla sektörde farklılaşan DİTAŞ, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® Destek Programı’na katılmaya hak kazandı. 

 

TURQUALITY® Destek Programı’na katılım hakkı kazanmasının ardından, fark yaratan ürün ve tasarım çözümleriyle OEM’lerin ve yedek parça dağıtıcılarının önde gelen küresel tedarikçisi olarak, yapılan denetimler sonucu  ISO27001 Bilgi Güvenliği ve TISAX sertifikalarını da almaya layık görüldü.

 

Sektörde OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) markaların talep ve tercih ettiği bir standart olan ISO27001 Bilgi Güvenliği ve özellikle Alman OEM’lerin tercih ettiği Alman Otomotiv Üreticileri Derneği’nin bilgi güvenliği standardı olan TISAX’ı almaya hak kazanan DİTAŞ, sektörde paydaşlarının iş sürekliliğini sağlamayı hedefliyor.

 

Dijital Dönüşüm Alanında Önemli Adım 
DİTAŞ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “HAMLE Dijital Dönüşüm Çağrısı” kapsamında Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşu Karel ile birlikte inovatif bir ortaklığa imza attı. DİTAŞ, “Otomotiv Direksiyon ve Süspansiyon Sistemlerinde Sensör ve IoT (Internet of Things) İçeren Elektronik Rotil Geliştirmesi” projesi ile Bakanlık tarafından Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

 

Doğan Holding Sanayi İşleri ve DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever; “Gayretli bir çalışmanın sonunda hem Turquality® Destek Programı’na kabul edilmekten hem de ISO 27001 ve TISAX sertifikamızı almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. ISO 27001 ve TISAX sertifikalarımız ise bizi daha ileriye taşıyan göstergelerden sadece bir tanesi. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde başka bir önemli başarıya daha adımızı yazdırdık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “HAMLE Dijital Dönüşüm Çağrısı” kapsamında, Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşu Karel ile birlikte inovatif bir ortaklığa imza attık. “Otomotiv Direksiyon ve Süspansiyon Sistemlerinde Sensör ve IoT İçeren Elektronik Rotil Geliştirmesi” projesi ile Bakanlık tarafından Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldük” dedi.

Paylaş Tweet Paylaş
1118 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM