Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Çelik Halat’tan Sektörün ilk Ar-Ge Merkezi

Türkiye’nin lider çelik halat üreticisi Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş., hayata geçirdiği Ar-Ge Merkezi ile çelik tel ve halat sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. İthal ikamesinin sağlanması ve ihracat rakamlarının artırılması hedefi ile hayata geçirilen Çelik Halat Ar-Ge Merkezi, Tel üzerinde yaptığımız çalışmalar ile kendi “uygulama beceresi”ni oluşturacak.

 

Küresel düzeyde sürdürülebilir bir rekabet gücü elde etmesi hedefiyle çalışan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş., Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 5746 no’lu kanun ile belirtilen Ar-Ge Merkezi gerekliliklerini yerine getirerek Türkiye’nin 846., çelik tel ve halat sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandı.

 

Stratejik yol haritasında, “İnovasyon ve Yeni Ürün Geliştirme”yi itici güç olarak belirleyen Çelik Halat ve Tel San. A.Ş., hayata geçirdiği Ar-Ge Merkezi ile “uygulama becerisi”ni geliştirmenin yanı sıra ürünlerinin yapıtaşı olan telin en yüksek dinamik performansa ulaştırılması kapsamında sektörün eksiklerini tamamlamayı hedefliyor.

 

Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Selim Baybaş öncelikle insan kaynağını güçlendirerek altyapı oluşturduklarını belirtirken, Ar-Ge Merkezi’nin sürdürülebilir ve karlı büyüme hedeflerine ulaşmak için önemli bir araç olduğunu ifade etti. Baybaş ayrıca, “Ar-Ge merkezimizle, çalışanlarımızın tam katılımıyla tüm süreçlerimizi sürekli geliştirmeyi ve yanı sıra çevreye duyarlı, ileri süreç ve ürün teknolojilerini uygulayarak müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmet sunmayı misyon edindik. Böylece çelik halat ve tel pazarını yönlendiren bir şirket olarak tüm paydaşlarımızın beklentilerini karşılayabileceğiz.” Dedi.

 

Çelik Halat ve Tel sektöründe hali hazırda süren projeleri ile ana hedeflerinin ithal ikamesinin sağlanması ve ihracat rakamlarının artırılması olduğunu vurgulayan Baybaş ayrıca, çevre dostu alternatif yöntemler geliştirerek sosyal sorumluluklarını da yerine getireceklerini belirtti.  

 

11 araştırmacı, 6 teknisyen ve 2 destek personelinin çalışmalarını yürüttüğü Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. Ar-Ge Merkezi, üniversite iş birlikleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin proje bazlı çalışmalarını destekleyerek, üniversite-sanayi işbirliği ile araştırmacı kadrosunun devlet destekli projeler, makaleler ve yayınlar çıkarması yönünde teşvik ediyor.

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri ihracat ile “Tel” kategorisinde “Çelik İhracatının Yıldızları” ödülünü kazanan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. ürünlerini Kuzey Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 45' in üzerinde ülkeye ihraç ediyor.

 

50. üretim yılını kutlayan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş.’nin 3 mm'den 85 mm.'ye kadar uzanan çok geniş bir çap aralığında üretilen halatları uzun yıllardır inşaat, denizcilik, balıkçılık, petrol, madencilik gibi birçok sektörde ve asansörlerde, telesiyejlerde, vinçlerde kullanılırken, BS, DIN ve JIS gibi uluslararası standartlarda ve Federal spec ve API speclerine uygun olarak üretiliyor.

 

Paylaş Tweet Paylaş
3802 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM