Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
BHTS’2024 - 2. Boğaziçi Uluslararası Isıl İşlem Sempozyumu Gerçekleşti

BHTS’2024 - 2. Boğaziçi Uluslararası Isıl İşlem Sempozyumu, MISAD-Metal Isıl İşlem Sanayicileri Derneği ve METEM-TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi iş birliği ile 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

 

Yoğun ilginin olduğu sempozyumda ziyaretçi ve sergi alanında katılımcılarıyla uluslararası kimliğini kazanmış oldu. 2026 yılında gerçekleşecek 3. Sempozyum daha da güçlenerek sektöre hizmet edecektir. 

 

2. Boğaziçi Uluslararası Isıl İşlem Sempozyumunun, imalat sanayi sektörünün önemli bir alanı olan ısıl işlem konusundaki mevcut durum ve perspektifleri, teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında ele alması ve Türkiye’nin ısıl işlem çalışmalarında dünyadaki konumunun kapsamlı bir biçimde incelenebileceği ve görüşülebileceği bir ortam yaratması amaçlanmakmıştır. Bu bağlamda, tüm yöneticilerin, mühendislerin, nihai kullanıcıların ve araştırmacıların BHTS ile bir araya gelmelerini sağlandı.

 

Bu sempozyum kapsamıyla beraber gelişmiş ısıl işlem teknolojileri alanlarında ortaya çıkan zorlukların, güncel AR-GE çalışmalarının, yeni ilerlemelerin ve farklı fikirlerin görüşüleceği bir alan oluşturuldu. Bu çerçevede ürün, servis ve örnek uygulamalarını sergilemek isteyen yerel, yabancı ve uluslararası şirketleri katılımcı olarak yer aldılar.

 

Bu uluslararası sempozyumun kapsamı, geniş kapsamlı olarak, gelişmiş ısıl işlem teknolojileri alanlarında yeni zorlukların, yeni ilerlemenin ve ortaya çıkan fikirlerin tartışıldığı bir alan oldu. Aynı zamanda, mevcut durum ve perspektifleri, ısıl işlem teori ve pratiğinde incelemek için bir fırsat sundu. Sempozyumda ısıl işlem ile ilgili çeşitli Ar-Ge çalışmaları ele alındı. 

Sempozyum Kapsamı
1. Mikroyapı dönüşümleri
2. Mekanik, fiziksel ve tribolojik özellikler
3. Gelişmiş ısıl işlem üretim süreçleri
4. Vakum ısıl işlem
5. Kriyojenik işlem ve temperleme işlemi
6. Beynitleme
7. İndüksiyon ve düşük enerji manyetik ısıtma
8. Takım ve kalıpların ısıl işlem ve yüzey mühendisliği
9. Isıl işlem ekipmanları
10. Nanoteknoloji uygulamaları
11. Matematiksel modelleme ve süreç simülasyonu
12. Yeşil enerji ve karbon ayak izi
13. Yüzey hazırlama teknikleri

Davetli konuşmacılar; Y Peter SOMMER Werkstofftechnik GmbH GERMANY. Marcel A. J. SOMERS Technical University of Denmark DENMARK, Yasemin ÖZKAN TEI-TUSAŞ TÜRKİYE,  Andy Chen Marstate Industrial Corporation TAIWAN 

 

YÜRÜTME KURULU: BAŞKAN KORAY YAVUZ, MURAT ÇELİK, UTKU İNAN, NURİ KIZILTAN, A.FIRAT SAPÇI, HÜSEYİN SAVAŞ, TUĞBANUR SEZER, MELİH YÜKSEL.

 

ANA SPONSOR: IPSEN

 

PLATİN SPONSORLAR: BODYCOTE ISTAŞ, B.M.I.,DÖKSAN ISIL İŞLEM,HEF GROUPE, LINDE GAZ, NİTREX, TERMOSAN ISIL İŞLEM, 

 

GÜMÜŞ SPONSORLAR: AKALIN ISIL İŞLEM, AKM METALURJİ, ANKA ANALİTİK A.Ş., ASİL ÇELİK, BATI ISIL İŞLEM, BİLGİNOĞLU ENDÜSTRİ, CODERE, FORNAX, INDUCTOTHERM, İNDEMAK, MARMARA ISIL İŞLEM, ÖNERLER ISIL İŞLEM, PETROFER, SOLO SWITZERLAND, TEKNİK ISIL İŞLEM,  V’STEELS, FH, 

 

GALA YEMEĞİ SPONSORU: SİSTEM TEKNİK A.Ş.

 

ÇANTA SPONSORU: EKSAŞ DIŞ TİCARET A.Ş.

 

COFFEE BREAK SPONSORU: ALPHA METALURJİ

 

BASIN SPONSORU: PRESTİJ YAYINCILIK

 

Sergi Katılımcıları; AKALIN ISIL İŞLEM, AKM METALURJİ, ALPHA METALURJİ, ANKA ANALİTİK A.Ş., B.M.I., BİLGİNOĞLU ENDÜSTRİ, CODERE, DÖKSAN ISIL İŞLEM, ECOSTAR, FORNAX, GH ELECTROTERMIA, INDUCTOTHERM, IPSEN, İNDEMAK, İSTANBUL ISIL İŞLEM, LINDE GAZ, PETROFER, SİSTEM TEKNİK, SOLO SWITZERLAND, TERMOSAN ISIL İŞLEM, WUXI JUNTENG, PRESTİJ YAYINCILIK

 

Fotoğrafları için tıklayınız.

Paylaş Tweet Paylaş
609 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM