Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Savunma Sanayi İhracatını Geliştirecek Dev İşbirliği İçin İmzalar Atıldı

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ile Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSİ), sektörün Uluslararası alanda payını arttırmaya yönelik önemli bir işbirliğine imza attı. Savunma ve havacılık sanayi ürünlerine Pazar bulmak, mevcut Pazar paylarını geliştirmek ve savunma sanayi ihracatını geliştirmek amacıyla SS İhracatçıları Birliği ile SAHA İstanbul arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

 

Türkiye’nin son yıllarda uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay endüstrisinde yürüttüğü başarılı Milli Teknoloji Hamlesi’nin en büyük destekçisi olan SAHA İstanbul, havacılık alanında uluslararası önemli çalışmalarda yer almaya devam ediyor. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSİ) ile Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) arasında, savunma ve havacılık sanayi ürünlerine pazar bulmak, mevcut pazar paylarını geliştirmek ve savunma sanayi ihracatını geliştirmek amacıyla 16 Mart 2022 tarihinde  bir işbirliği protokolü imzalandı.

 

Türk Savunma ve Havacılık Sanayiinin geliştirdiği özgün ürünlerle TSK ve emniyet güçleri, dünyanın dört bir yanında yetkinliklerini paylaşan bir konuma geldi.

 
Söz konusu protokolde; Modern savunma sanayiinin geliştirilmesi ve TSK’nın modernizasyonu ana misyonuyla çıkılan yoldaTürk savunma ve havacılık sanayiinin geliştirdiği özgün ürünlerle, TSK ve emniyet güçlerini hızla modernize ederken, kazandığı bu yetkinlikleri de dünyanın dört bir yanındaki dost ve müttefikleriyle paylaşan bir konuma geldiği vurgulandı.

SSİ ve SAHA İstanbul arasındaki iş birliği, koordinasyon ve paylaşımı güçlendirmek, buna ilişkin problem ve gelişme alanlarının tespit edilerek çözüme yönelik uygulamaları hayata geçirmek üzere çalışmalar gerçekleştirilecek, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin belirlenmesinde ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmaların yapılmasında birlikte hareket edilerek, lüzumlu görülen alanlarda ortak eğitim çalışmaları yapılacak. 

 

Ayrıca, uluslararası savunma ve havacılık sanayi fuarlarına, SAHA İstanbul ve üyelerinin katılımı ile SAHA İstanbul tarafından düzenlenecek SAHA Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, SSİ tarafından desteklenecektir.

Paylaş Tweet Paylaş
4677 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM