Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TALSAD Eylül Ayı Dış Ticaret Verileri Yayınlandı

2021 Yılı eylül ayında toplam alüminyum ihracatımız yine 100 bin tonu aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre %47,2’lik bir artış gösterdi.

 

Ocak - Eylül dönemi TALSAD alüminyum dış ticaret raporuna göre alüminyum mamul ve yarı mamullerden oluşan toplam alüminyum ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına (2020 Eylül) göre %42 artarak 118.018 ton, ihracat gelirimiz ise Eylül ayında %81,6 artarak 499 Milyon $ olarak gerçekleşmiştir.

 

•Eylül 2021’de, Avrupa Ortak Pazarına yapılan ihracatımızda %67,6’lık çok büyük bir artış gerçekleşmiştir. Avrupa ülkelerine olan ihracatımızdaki, güçlü artış eğiliminde AB’nin Çin kaynaklı alüminyum ekstrüzyon ve yassı levha ürünlerini kapsayan AD vergileri önemli rol oynamıştır.  Böylece, Eylül ayında 118 bin tonu aşan ihracat ile 2021 yılı Mart ayından beri üst üste yüz bin ton seviyesinin üzerinde bir ihracat artışı gerçekleşmiştir.

•2021 yılı Ocak - Eylül dönem toplamı olarak ihracatımız %42 artış ile 927 bin tonun üzerine çıkmıştır. Ocak - Eylül dönemi toplam ihracat gelirimiz ise ABD Doları bazında %63,3 artarak 3.5 Milyar $’ı geçmiştir.

• Bu dönemde Avrupa Ortak Pazarına yapılan ihracatın ağırlığı devam etmekte olup ve bu ülkelere yapılan ihracatımız toplam ihracatımızın %62’sini temsil etmektedir.

• Ürün grupları bazında da ekstrüzyon ürünlerindeki ihracat ağırlığı devam etmekte ve %51.2’lik artış ile 192 bin tona ulaşmış bulunmaktadır.

• İthalat tarafında ise Ocak - Eylül dönem toplamı olarak 1.7 milyon tonluk (%45,4 artış) primer ve mamul artışı gerçekleşmiştir. Buna ilave olarak hurda / ikincil alüminyum ithalatımız ise %77,9 artış ile 208 bin ton düzeyinde gerçekleşmiştir.

Paylaş Tweet Paylaş
1965 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM