Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TALSAD'la Geri Dönüşümün Parçası Ol!

TALSAD tarafından, Türkiye alüminyum sektörünün sürdürülebilirliğine ve geri dönüşüm teknolojilerinin gelişmesine ve bu alanda yapılan bilimsel, teknolojik ve endüstriyel çalışmalara destek olmak üzere “Geri Dönüşümün Parçası Ol” başlığı ile bir Proje Yarışması düzenlenmektedir.   

 

“Geri Dönüşümün Parçası Ol”- Proje Yarışması- alüminyumun ve alüminyum içeren atıkların geri dönüşüm teknolojilerinin, sürdürülebilirlik ve çevre etkilerinin teknoloji, envanter ve sertifikasyon süreçlerinin geliştirilmesini konu alan yenilikçi proje ve fikirlerin desteklenmesi amacı ile üniversitelerin ve mensuplarının, profesyonellerin, sivil toplum kuruluşlarının ve şirketlerin başvurusuna açık bir proje yarışmasıdır. 

Proje yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olan proje sahipleri ödüllendirilecek olup, Proje Ödül Töreni 14-16 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacak olan ALUEXPO Uluslararası Alüminyum Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecektir.

Yarışma geniş anlamda alüminyumun geri dönüşümü ve yaşamsal faydalarını kapsayan teknolojik içerikli tüm çalışmalara açıktır (teorik bir araştırma, deneysel bulgu, endüstriyel ölçekte proses, vb). 

Alüminyum içeren atıkların (kullanılmış alüminyum atıkları, hurda, cüruf, proses artığı vb) toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm süreçlerinin bütününü (teknoloji ve proses geliştirme, sürdürülebilirlik ve çevre etkilerini geliştirmeye yönelik uygulamalar, envanter, sertifikasyon) kapsamaktadır. 

Proje Yarışması başvuruları 
www.aluminyumheryerde.com web sitesinden online olarak gerçekleştirilmektedir ve son başvuru tarihi 30 Haziran 2021 olan yarışmaya üniversiteler ve akademisyenler (bireysel veya ilgili birimler), şirketler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri, profesyoneller, yöneticiler, mühendisler ve lisansüstü öğrenciler katılım sağlayabilecektir. 

Proje yarışması ile ilgili tüm sorularınız ve detaylı bilgi talepleriniz için TALSAD (talsad@talsad.org.tr) ile iletişime geçebilirsiniz. 

Proje Katılım Şartnamesi için tıklayınız.

 

Proje Tanıtım Broşürü için tıklayınız.

Paylaş Tweet Paylaş
6109 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM