Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Avrupa Alüminyum Birliği Bahar Toplantısı

talsad

TALSAD, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği’nin de katıldığı 2020 yılı bahar dönemi Avrupa Alüminyum Birliği toplantısı 01 Nisan 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

 

Avrupa Alüminyum Birliği toplantısının ana gündem maddesi COVID-19 virüsü ve endüstriyel etkileri, devam eden Çin Anti Damping soruşturma süreci ve ekstrüzyon, haddeleme ve geri dönüşüm komitelerinin olağan gündem konularından oluşmuştur. Toplantıda ayrıca CRU, her üç alanda da sektörel tahminlerini genel pazar eğilimleri hakkına değerlendirmelerini yapmıştır. 

 

Toplantının dikkat çeken gündem başlıkları

COVID-19 Pandemisinin piyasalardaki etkisi çok şiddetli;
• Küresel ekonomi 2020’de büyümeyecek, ABD ve AB’de resesyona giden bir negatif büyüme öngörülüyor. 

• AB otomotiv talebinde %15 hatta %20’ye varan, dünya pazarında ise %10’a varan daralma bekleniyor.

• Hem ekstrüzyon hem de yassı mamül talebinde önemli bir daralma (tahminen %6,5 - 12,8 civarında talep gerilemesi) bekleniyor.

 

Avrupa Alüminyum Birliği yassı mamüllerde de anti-damping başvurusuna hazırlanıyor
• Çin’in AB’ye alüminyum ihracatı geçen yıl %8.5 artış gösterdi. EA Haziran ayında yassı mamülleri de kapsayacak şekilde Anti Damping başvurusuna hazırlanıyor.

• Ekstrüzyon ürünlerindeki anti damping soruşturmasının COVID19 sürecinden etkilenmemesi bekleniyor .

 

AB Green Deal kapsamında İklim Yasası ve Strateji Belgesi
AB Green Deal kapsamında Parlamento’nun kabul ettiği İklim Yasası ve Strateji Belgesinin Alüminyum sektöründe geri dönüşüm sürecini çok daha önemli bir aşamaya taşıyacak. Avrupa Alüminyum sektörü 2030’a kadar döngüsel ekonomiye hazırlanıyor ve 2050’ye kadar geri dönüşüm miktarını iki katından fazlaya çıkaracak.  

Paylaş Tweet Paylaş
32694 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM