Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Erkunt Sanayii A.Ş. “Enerji Verimliliği Teşviği” ile Karbon Ayak İzini Düşürdü

Otomotiv, tarım ve iş makinaları sektörlerinde çalışan firmalara hizmet veren ve kendisi de traktör üreticisi olan Erkunt Sanayi A.Ş, enerji verimliliği teşviği ile yeni nesil güç ergitme sistemlerine geçiş yaptı. Faaliyetlerini Ankara’da sürdüren firma, yeni yatırım için Inductotherm Group Türkiye üretimi yeni nesil yüksek verimli 4500 kW Dual-Trak VIP HE (High Efficiency) sistemini tercih etti. 

  
Erkunt Sanayii A.Ş. yaptığı bu yeni yatırımla verimliliğinde önemli bir kazanımla yoluna devam edecek. Erkunt Sanayii; mevcutta kullanılan 30 yaşındaki 4500 kW Dual-Trak güç ünitesi yerine, yaklaşık %5 oranında daha verimli yeni nesil VIP HE güç ünitesine geçerek ve yeni yüksek voltajla çalışan bobinlerle hem büyük bir teknolojik atılım yaptı hem de enerji tüketimini azalttı.

 
Sistemi oluşturan mevcut ocaklar, trafo, hidrolik ve benzeri ekipmanlar kullanılarak bobin ve güç ünitesinin değişimi ile yaklaşık %5 in üzerinde performans atışı gerçekleştirilmiş oldu. Bu yatırımla birlikte son dönemde çokça gündeme gelen karbon ayak izi azaltılmış oldu. Ayrıca üretime çok ara vermeden devreye alma süresi de çok hızlı gerçekleştirilmiş oldu. Bütün bu değişimler ile enerjinin verimli kullanılması sağlanarak, daha az kaynak harcanımı ile çevre dostu üretim gerçekleşmektedir. 
 

Enerji verimi her zaman gündeminin birinci sırasında olmaya devam ediyor. Bu çerçevede enerji verimliliği ile ilgili teşvik ve desteklerde şu an da olduğu gibi hükümetlerin birincil konuları arasında yer almaktadır. Inductotherm, Erkunt Sanayii’nin yararlandığı teşvik ve destekle başta döküm sanayii olmak üzere tüm Türk sanayisinin verimli enerji kullanımına geçecek yatırımlar gerçekleştirmesini önemsiyor. Inductotherm olarak, yarınlara daha güzel bir dünya bırakabilmek için daha verimli enerji kullanımı ve çevre dostu üretim anlayışını önemsiyoruz. En yeni teknolojileri sanayimizle buluşturarak; Türk döküm sanayimizin güçlenerek büyümesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz.

Paylaş Tweet Paylaş
2056 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM