Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Dökümde Uluslararası Yenilikler - NEWCAST 2023 Sektör, Dökümün Neler Yapabileceğini Gösterecek

NEWCAST’ta, dünyanın her yerinden dökümhaneler, karar vericilere ve tasarımcılara yenilikçi döküm prosedürlerinin ve ürünlerinin tüm çeşitliliğini gösterecek. Döküm endüstrisinin uluslararası performans şovu olarak NEWCAST’ın önemi, özellikle artan sayıda katılımcıya yansıyacaktır. Bugünkü haliyle NEWCAST 2023, 2019’dan daha büyük olacak. Böylece NEWCAST, GIFA dökümhane ticaret fuarının ideal karşılığı olacak.

 

NEWCAST’in uluslararası seçkin konumu, ziyaretçiler arasındaki yüksek yabancı oranıyla da belgelenecektir, örneğin geçen sefer yüzde 34’ü Almanya’dan, yüzde 37’si Avrupa’dan ve yüzde 29’u Avrupa dışından geldi. Messe Düsseldorf’ta Portföy Metaller, Enerji ve Otonom Teknolojiler Direktörü Malte Seifert, “Böylece NEWCAST, potansiyel yabancı müşterilerle de görüşmelere girmek için eşsiz bir fırsat sunacak” dedi. Çünkü dikkat çeken bir diğer özellik ise NEWCAST ziyaretçileri arasında karar vericilerin oranının yüksek olması olacak. 2019’da her beş ziyaretçiden biri iş, kurum veya bölüm yönetiminden geldi.

 

Dökümdeki yenilikler, tüm büyüme alanlarındaki endüstriyel katma değer için olağanüstü bir öneme sahiptir. Malte Seifert, “Tüm Bright World of Metals gibi, NEWCAST de her zaman mevcut endüstriyel zorlukların bir temsili ve bunlara yönelik çözümlerin bir bileşenidir,” diye devam etti. “Döküm endüstrisindeki yenilikler olmadan elektromobiliteye geçiş, enerji dönüşümü ve endüstrinin karbondan arındırılması, günümüzün zorluklarını karşılamak mümkün olmazdı.” GIFA, METEC, THERMPROCESS ve NEWCAST. Bright World of Metals’in tamamı gibi, NEWCAST da metal sektörlerindeki mevcut ve yeni zorlukları her zamankinden daha güçlü bir şekilde yansıtacak. Fuarın büyük önemi vurgulanacak.

 

NEWCAST, dökümhanelere ürünlerinin sistemle ilişkisini göstermeleri için bir sahne sağlayacaktır. Dökümler, hemen hemen tüm endüstriyel alanlarda kilit bileşenleri oluşturur. Hafif otomobil yapımı ve yenilenebilir enerjiler için dökümler geçmişte NEWCAST’ın gündeminde yer alırken, endüstrinin karbondan arındırılmasının zorluklarının yanı sıra elektromobilite ve iklim nötr ısı teknolojisine geçişle birlikte yeni konular ve zorluklar eklenecek. “Bir şekillendirme prosedürü olarak dökümün gücü ve yenilikçilik potansiyeli burada açıkça gösterilmektedir. Metalik döküm malzemelerinin malzeme çeşitliliği, kayıp kalıplar ve metalik titremeler içeren çok sayıda klasik ve yeni döküm prosedürleri ve tamamlayıcı yeni üretimin kabul edilen tamamlayıcısı ile” Eklemeli imalat gibi yöntemler,

 

NEWCAST, dökümde inovasyonun tüm yönleri için bir platform olacak ve yenilikçi döküm prosedürlerinin ve ürünlerinin tüm yelpazesini gösterecek. Yalnızca geleneksel araç yapımı için değil, aynı zamanda e mobilite için döküm ve ayrıca havacılık endüstrisi ile makine ve tesis mühendisliği için hassas dökümler. Tıbbi teknoloji için telkari döküm çinko bileşenden hafif e motor muhafazası aracılığıyla yüksek yük taşıma kapasiteli dökme demirden yapılmış ve tonlarca ağırlığa sahip rotor göbeğine kadar döküm bileşenleri tüm endüstriyel büyüme pazarları için yenilikçi döküm prosedürleri ve metalik döküm malzemeleri.

 

Yeni teknolojiler, döküm sektörü için yeni potansiyellerin kapılarını aralıyor. Örneğin, dolaylı eklemeli 3D baskı prosedürleri, metal döküm için kum kalıpları ve maçalar üretirken maksimum geometrik özgürlüğe izin verir. Hassas döküm için plastik hassas döküm modelleri, yeni prosedürlerin kurulu fabrikasyon süreçlerine başarılı bir şekilde entegre edilmesiyle sonuçlanmaktadır.

Sadece döküm kullananların değil, bir şekillendirme işlemi olarak döküm yapmakla ilgilenen tüm ziyaretçilerin NEWCAST’ın salonlarını gezmeleri tavsiye edilmelidir. Özellikle, tüm endüstriyel sektörlerdeki tasarımcılar, yerinde ve somut nesne üzerinde farklı döküm prosedürlerinin potansiyeli konusunda kendilerini ikna edebileceklerdir. Yerçekimiyle kum dökümden basınçlı döküm ve düşük basınçlı döküm yoluyla hassas döküme kadar kanıtlanmış endüstriyel prosedürler, prototip ve küçük ölçekli seri alanlarında eklemeli imalat gibi yeni teknolojilerin yanında yer alacaktır. NEWCAST’teki stantlarında dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası uzmanlar ziyaretçilerin sorularını yanıtlayacak.

 

Tüm endüstri ve dolayısıyla Messe Düsseldorf ve NEWCAST’teki katılımcılar için bir görev, iklim nötrlüğünün hedefidir. Elbette bu, enerji ve hammadde güvenliği gibi oldukça güncel konuları da içeriyor. Döküm prosedürlerinin rakip imalat prosedürlerine göre net artı noktaları, enerji verimliliği ve net şekillere yakın karmaşık geometrileri bile üretebilme avantajıdır. Buradaki ecoMetalsTrails çerçevesinde yenilikçi şirketler, CO2 içermeyen üretime kadar sürdürülebilir ve düşük CO2’li üretime giden yolları gösterecek. Dekarbonizasyonun amacı, özellikle yeni dijital teknolojiler ve yapay zeka tarafından destekleniyor. Böylece, Messe Düsseldorf, GIFA, NEWCAST ve THERMPROCESS ile dünyanın herhangi bir yerindeki tüm döküm sektörünün en kapsamlı performans gösterisini sunmakla kalmayacak, aynı zamanda zamanın yakıcı soruları hakkında toplantı ve tartışma forumları da sunacak. Seifert, “Bu yıl, iklim nötrlüğüne ilişkin hükümler de dikkate alındığında, karbondan arındırma ve döngüsel ekonomiye giden dönüşüm yolları gündemin en üst sıralarında yer alacak.” “GIFA ve özellikle NEWCAST, dökümhane şirketlerinin yalnızca dekarbonizasyon zorluklarından etkilenmediğini, aynı zamanda yenilikleriyle endüstriyi iklim açısından nötr bir ekonomik konuma dönüştürmeye kesinlikle belirleyici katkılar yaptıklarını grafiksel olarak gösterecek.”

Paylaş Tweet Paylaş
1582 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM