Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Volkswagen/Meksika Yeni Yatırımında Eges Teknolojisini Tercih Etti

eges

1975 yılından Türk sanayisinde hizmet veren Eges 49 ülkede çalışan sistemleriyle başarılarına bir yenisini daha ekledi.

 

Profesyonelliği, üstün teknoloji ve kalite anlayışını benimseyen Eges tüm dünyada döküm ve haddehane endüstrisine hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Volkswagen Ergitme Sisteminin Özellikleri:
Ergitme sistemi, 3000 kW Ergitme ve 300 kW Bekletme konvertörü ile 2 adet 4’er tonluk ocaklardan meydana gelmektedir. Sistem çelik konstrüksiyon ocaklar, eksoz emişli ve her iki yöne açılabilir kapaklar, ocak geri devirme, ocaklar içindeki metal miktarını görmeye yarayacak ağırlık tartı sistemi, Hızlı ve verimli çalışma  için otomatik ergitme sistemi  ile donatılmıştır. 

 

Sistemin en  önemli özelliği ise  istenildiği  zaman mevcut  ergitme kapasitenin 2 katına  artırılması için Triple&Hold sistemine dönüşüme  hazır olmasıdır. Ayrıca tüm sistem Promelt Scada sistemi ile izlenmekte ve operatörün işini oldukça kolaylaştırmaktadır 

 

2020  yılı içerisinde faaliyete geçecek olan  yeni sistem, saatlik  6 Tonluk sıvı metal ihtiyacını  karşılayacaktır. Yatırımcısına daha ekonomik çözümler sunan  EGES yüksek teknolojisi ile tüm Dünya Döküm endüstrisine  hizmet vermeye devam etmektedir. Piyasada bulunabilecek ucuz ama riski yüksek ürünler karşısında Eges daima yüksek kaliteli, günün 24 saati ve yılın 365 günü çalışabilen sistemler üretmektedir. 

 

EGES, sistemlerinde  kullanılan diğer yan sanayi ürünleri de titizlikle seçilmekte ve 24 saat çalışma prensibine uygun olma şartı aranmaktadır 

 

Eges 45 yıllık tecrübesi ve bunun getirdiği sorumlulukla aynı kalitede ve özellikte hizmet vermeye devam edecektir.

 

MELT&HOLD sisteminin avantajları;
1-
Yatırım maliyetleri ikili invertör sistemlerine göre çok ekonomiktir.

2- Ocaklarda uygulanan ergitme gücü sürekli olarak %100 olduğundan ergitme hızı diğer ocaklara kıyasla %10 daha fazladır. 

3- İki bağımsız konvertör olması güvenliği arttırır. Bekletme konvertörü arızalandığında ergitme konvertörü ile döküme devam edilebilir.

eges

Paylaş Tweet Paylaş
4345 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM