Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Bomaksan Yüksek Talep İçin Yatırım Yapacak

Salgın sürecinde hava kalitesini artıran ürünler hem iç pazarda hem de dış pazarda ilgi görmeye devam ediyor. Endüstriyel havalandırma, toz toplama ve gaz arıtımına yönelik filtrasyon cihazları geliştiren Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Profesyonel tip hava temizleme cihazlarımıza olan talep, yurt dışında yüzde 300 oranında artış gösterdi. Taleplere yetişebilmek adına yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz. Hedefimiz özellikle Avrupa ve Amerika pazarında ürünlerimizi yaygınlaştırmak” dedi. 

 

Yüzde 300 oranında artan yurt dışı talebinin ardından yatırımlarını hızlandıran Bomaksan, pandemi sürecinde artan iç ve dış talebi karşılamak üzere yeni yatırım planlarına odaklanıyor. Geçtiğimiz yıl, 10 milyon TL yatırımla Konya’da yeni kurduğu tesiste üretimini dört katına yükselten Bomaksan, 115 kişilik ekiple kapasitelerinin dolmasının ardından Konya’da ikinci bir tesis yatırımını daha devreye alıyor.

 

Avusturya ordusunun havasını Bomaksan temizliyor
Avusturya ordusunun eğitim sınıflarında BOA markalı ürünlerin tercih edildiğine dikkati çeken Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Uzun prosedürler sonrası Avusturya askeri gücünün eğitim sınıflarında havayı temizliyoruz. Bu kapasitemizi en yakın zamanda başka ülkelere de taşımak istiyoruz.  Amerika’da okullarda havadan geçen virüsler nedeniyle yaşanan başta grip olmak üzere salgın hastalıkların devlete yarattığı ek maliyet hesaplanmış. Bu rakam 40 milyar dolar olarak açıklandı. Hava temizleyen cihazlarının yardımıyla bu rakamın yarı yarıya düşürülmesi hedefleniyor. Biz de Amerika’nın okullarda hava temizleme cihazlarını teşvik etmesiyle birlikte orada güçlenme stratejimizi belirlemeye başladık. Bu potansiyeli fırsata dönüştürmek ve Amerika pazarındaki yerimizi sağlamlaştırmak üzerine çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

BOA AIR markalı ürünler ile ihracat oranlarını arttıracak 
Geçtiğimiz yıl bin 500 tonun üzerinde sac metal işlediklerini açıklayan Boysan konuşmasına şöyle devam etti: “Son iki yılda bir teknoloji girişimi gibi yüzde 100’ün üzerinde büyüme elde ettik. Global pazarda artan talebi karşılamak ve taleplere yetişmek için kapasitemizi artırma kararı aldık. İç pazarda ve ihracatta bu yıl yine yüksek büyümeler hedefliyoruz. Bu büyümeyi BOA AIR markalı ürünlerimiz ve yenilikçi endüstriyel havalandırma ve filtrasyon çözümlerimizin ihracat oranlarını artırarak sağlayacağız.”

 

42’den fazla ülkeye sistem geliştiriyor
Gelecek hedefleri arasında ihracat payını arttırmayı hedeflediklerini paylaşan R.  Bora Boysan, Kenya, Portekiz, Avustralya, Azerbaycan, İsveç, Belçika, İsrail, Polonya ve Çekya başta olmak üzere 45’den fazla ülkeye hizmet verdiklerini vurguladı. Bomaksan’ın yükselen pazar payını hatırlatan Boysan,  her geçen gün ihracat odaklı faaliyetlerini artırdıklarını, yeni yatırımlarla beraber, Avrupa ve Amerika pazarında ihracatta ciddi bir büyüme amaçladıklarını belirtti. 

Paylaş Tweet Paylaş
3108 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM