Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
KUTES 2023’te Yüzde Yüz Yeşil Enerji ile Yeşil Üretim Hedefliyor

30 yıllık tecrübesiyle küresel standartlarda üretim yapan ve Türkiye’nin önde gelen döküm markası Kutes, Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada 2023 yılında yüzde yüz yeşil enerji ile yeşil üretim hedeflediklerini belirtti. Sürdürülebilirlik yatırımlarıyla sektörde rol model olmayı istediklerine dikkat çeken Kutes İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Esat Kutmangil, “Tükettiğimiz enerjinin %60’ını kendi üretimimizden karşılıyoruz. Toz emiş sistemleri yatırımımız sayesinde ise baca gazı emisyonlarımızı 5 ppm’e düşürdük. Bu alanlarda yatırımlarımıza devam ederken, atık bertarafı ve geri dönüşüm konularına da odaklanacağız” dedi.

 

Döküm sektöründe 30 yılı aşkın tecrübesiyle öncü marka olan Kutes, Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Sürdürülebilirliği şirket kültürünün önemli bir parçası olarak gören Kutes, başta yenilebilir enerji kaynakları ve toz emiş sistemleri olmak üzere atık bertarafı ve geri dönüşüm alanlarında yatırımlarını sürdürüyor. Kutes, Çorlu’da yer alan Kutes Makine fabrikasının çatısında gerçekleştirdiği 240 kwh’lık güneş santrali yatırımı ile tükettiği enerjinin %60’ını yeşil enerji olarak kendi üretiminden sağlıyor. Kutes Döküm tarafında hayata geçirdiği 630.000 m3’lük toz emiş sistemleri sayesinde ise baca gazı emisyonlarını 5 ppm’e düşürdü.

 

“2022 sonunda Sürdürülebilirlik Raporu’muzu yayınlayacağız”
İklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik kavramlarının iş stratejilerinin odağında yer aldığını vurgulayan Kutes İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Esat Kutmangil, “Kutes olarak ilkelerimizin başında daha iyi bir gelecek bırakmak için gezegene saygı duymak var. Bu doğrultuda sürdürülebilir projeler öncülüğünde, iklim değişikliğini önlemek ve çevresel, sosyal, ekonomik olarak olumlu etkiler sunmak için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Üretimde sürdürülebilir malzemeler kullanmaya çalışıyor, sera gazı emisyonlarını azaltmak için tedarik zincirini optimize ediyor, elektrik ihtiyacımızın bir kısmını güneş enerjisinden üretilen elektrikten karşılıyoruz. Tükettiğimiz enerjinin %60’ını kendi üretimimizden karşılıyoruz. Toz emiş sistemleri yatırımımız sayesinde ise baca gazı emisyonlarımızı 5 ppm’e düşürdük. Bu alanlarda yatırımlarımıza devam ederken, atık bertarafı ve geri dönüşüm konularına da odaklanacağız. 2023 yılında yüzde yüz yeşil enerji ile yeşil üretim hedefliyoruz. Bu yılın sonunda ise sürdürülebilirlik raporumuzun ilkini kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

“Sürdürülebilirliği bir strateji değil kurum kültürü haline getireceğiz”
Sürdürülebilirlik alanında sektörde rol model olmayı hedeflediklerini belirten Kutmangil, “Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmaları sürdürülebilirlik çatısı altında toplarken, sürdürülebilirliğin bir strateji değil bir kurum kültürü haline gelmesi için çoğulcu katılımla operasyonlarımızın tamamına yansıtıyoruz. Yakın zamanda başlattığımız operasyonel mükemmellik uygulamaları ile hem bu kültürün tüm çalışanlarımıza yayılımını hızlandırmayı hem de kaynakların daha etkin kullanımına yönelik iyileştirme faaliyetlerinin artmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
9591 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM