Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Döngüsel Ekonomi: İtalya, Alüminyum Geri Kazanımı ve Geri Dönüşümü İçin Podyumda

“Yeşil Alüminyum Konferansı”nı 4 Mayıs’ta Confindustria Brescia’da ve ikincisi 9 Haziran’da MECSPE ile aynı anda 9-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda olmak üzere iki aşamalı olarak düzenliyor. BolognaFiere sergi merkezinde. Son yıllarda İtalya, çeşitli uygulamalarda kullanılan metalin %70’ini geri kazanma ve yeniden kullanma yeteneği sayesinde alüminyum geri dönüşümü konusunda son teknoloji bir üretim sistemine sahip olduğunu kanıtladı ve bu nedenle, endüstrimizin karbondan arındırma ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak giderek daha önemli hale geldi . İtalyan rakamı %60 olan Avrupa ortalamasını aşıyor. Teknolojik esnekliği ve tekrar tekrar kullanılabilme özelliği sayesinde “geleceğin metali” olarak adlandırılan metalin yeniden kullanımı. Yüksek enerji maliyetleri, AB’deki birincil alüminyum üretim sıkıntısı ve hammaddelere erişim ve tedariğin neden olduğu zorluklara rağmen, alüminyum tedarik zinciri sürdürülebilirlik açısından İtalya’yı en erdemli ülkelerle birlikte podyuma çıkarmaktadır. alüminyum geri dönüşümü,  [1] Almanya ile birlikte ve Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’dan sonra.

 

Sektörün karşı karşıya olduğu küresel zorluklar , alüminyum endüstrisi, dökümhane ve pres döküm, işleme, terbiye ve alüminyum endüstrisi için uluslararası fuar olan METEF’in yeni baskısında alüminyum tedarik zincirindeki tüm oyuncular için derinlemesine analiz ve tartışma konusu olacak. 9-11 Haziran 2022 tarihleri arasında BolognaFiere’de gerçekleşecek olan son kullanım . Senaf tarafından organize edilen etkinlik, imalat sanayii için yeniliklere adanmış en önemli etkinlik olan MECSPE ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek .

 
25 yıldır METEF, hafif metal sektörüyle ilgili temel yenilikleri uluslararası düzeyde vurgulamaktadır ve bu, eksiksiz bir konferanslar, etkinlikler, özel girişimler ve gösteriler programı aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Özellikle “geleceğin metali”nin döngüsel ekonomi ve enerji verimliliği açısından yeniden kullanımına ilişkin tüm konular sektördeki operatörler için kaçırılmayacak iki etkinlikte tartışılacak. METEF tarafından organize edilen Yeşil Alüminyum Konferansı iki aşamaya ayrılacak: ilki 4 Mayıs’ta Confindustria Brescia’nın genel merkezinde , ikincisi ise 9 Haziran’da Bologna’da yapılacak., METEF bünyesinde. Her iki durumda da, hem birincil hem de ikincil üretim için eko-sürdürülebilir alüminyumun ana nitelikleri ve kullanımları, bu metalin İtalya ve Avrupa dekarbonizasyon sürecinde oynayacağı kritik rol ile birlikte üst düzey referanslarla birlikte sunulacak.

 
“Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında, alüminyum, potansiyel olarak süresiz olarak aynı ürünleri ve uygulamaları yeniden oluşturmak için yeniden kullanılabilmesi avantajına sahiptir . Avrupa ve uluslararası düzeyde koordinasyon yoluyla pekiştirilmesi gereken bir avantaj – diyor METEF başkanı Mario Conserva  – METEF’2022 ile 25 yıllık faaliyette kazanılan deneyim sayesinde yeni ağ oluşturma fırsatları yaratmak ve devam etmek istiyoruz. 2030 yılına kadar Avrupa gündeminde belirtildiği gibi, İtalya ve Avrupa’nın emisyonları azaltma yönünde daha da ilerlemesine yardımcı olabilecek girişimler ve anlayışlarla sektörü desteklemek.

 

Ancak METEF 2022 kapsamında derinlemesine çalışma fırsatları bununla da bitmiyor. Yeni baskının programı, alüminyum ekstrüzyonların farklı sektörlerde kullanımından başlayarak, inşaattan mekaniğe ve Alüminyum Ekstrüzyon Forumu ile nakliyeye kadar alüminyum ekstrüzyonların inşaattan mekaniğe ve çeşitli sektörlerde alüminyum ekstrüzyon kullanımına ilişkin çeşitli odakları içermektedir. Alüminyum Ekstrüzyon Forumu ile nakliye . 2022 için ana yeniliklerden biri, ilk kez AIM, Amafond ve Assofond dernekleri tarafından ortaklaşa tanıtılan ve son derece yenilikçi ve sürdürülebilir döküm dökümlerini teşvik edecek olan Premio Pressocolata Italia’nın (İtalyan Basınçlı Döküm Ödülü) ilk baskısıdır. .
 

Alüminyum döküm dökümhanesinin mevcut durumu ve perspektifleri, Leghe Leggere’deki ( Konferans Hafif alaşım döküm dökümhanesi ) Convegno Fonderia Getti’nin konusu olacak, endüstriyel, üniversite ve kurumsal panoramanın kilit oyuncularının analizi yoluyla. Sektörün önde gelen oyuncularının faaliyetlerini geliştirmek için METEF İnovasyon Ödülü , 2022’de geri verilecek. On yılı aşkın bir süredir kurulan bu uluslararası girişim, şirketler tarafından inovasyonla ilgili sunulan en yenilikçi vaka geçmişlerini ödüllendirmeyi amaçlıyor. alüminyum ve alaşımlarındaki tesislerde, teknolojilerde, ürünlerde ve uygulamalarda.

 

Nihai kullanımlara bakıldığında, otomotiv sektörü alüminyum ve alaşımları için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, konu, hafiflik, hammadde mevcudiyeti ve ilgili düzenlemelere ilişkin konuların arka planına karşı yeni malzemeler, teknolojiler ve uygulamaların sunulacağı Alüminyum ve Otomobil konferansının odak noktası olacaktır.
 

20 yılı aşkın süredir sektör firmaları ve Centroal derneği tarafından yürütülen kurumsal ilişkiler ve stratejik iletişim panoramasında benzersiz bir örnek olan Alüminyum programının gelecek nesiller için tarihçesi ve faaliyetleri de sunulacaktır. kurumsal kamuoyu ve diğer izleyiciler arasında alüminyum ve uygulamalarının algılanmasında – daha iyi – bir değişime derin ve keskin bir şekilde katkıda bulundu.
 

Son olarak, İtalyan Alüminyum Yüzey İşlemleri Derneği Aital tarafından organize edilen ve sektördeki çeşitli firmaların yer alacağı bir alanda yüzey işleme sektörü ile ilgili daha fazla içerik ele alınacaktır.

Paylaş Tweet Paylaş
1734 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM