Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Takım Tezgahları Sektörü UTİS’te Buluştu

Takım tezgahları sektörü ve imalat sanayisi Takım tezgahları sektörünün çatı kuruluşu Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), TİAD’ın resmi yayın organı olan TT Magazin Dergisi ve sektörün önde gelen 19 firmasının desteği ile 11. Uluslararası Talaşlı İmalat Kongresi’nde (UTİS) bir araya geldi. 

 

Takım tezgahları ve imalat sanayisinin yerli ve küresel markalarının yöneticilerinden akademisyenlere kadar birçok konuşmacının katıldığı dijital ortamda gerçekleşen kongrede, sektördeki son gelişmeler ve gelecek beklentileri paylaşıldı. Akademinin ve firmaların yeni çalışmalarını, çözüm, ürün ve hizmetlerini tüm dünyaya açtığı kongre, imalat sanayisini geleceğe taşıyacak birçok iş birliği için gerekli olan ilk adımın atılmasına da katkıda bulundu.

 

Takım tezgahları sektörünün çatı kuruluşu TİAD, sektörü ve imalat sanayisini geleceğe taşıyacak desteklerine her geçen gün yenilerini eklemeye ve sektörün gelişimine itici güç olmaya devam ediyor. Bu yıl dijital ortamda düzenlenen 11. Uluslararası Talaşlı İmalat Kongresi’ne (UTİS) TİAD her sene olduğu gibi bu sene de destek oldu. Kongrede takım tezgahlarının yerli ve küresel markaları, akademisyen ve sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi.  Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı; COVID-19 Pandemisi Döneminde İmalatta Dijitalizasyonun Etkisi, Küresel Üretim, Verimli Kaynak Yönetimi, Üretim Mükemmelliğinde Gelecek Adımlar, Akıllı Ürünlerin Metal İşleme Sektöründe Yaratacağı Değerler, Metal İşleme Sıvılarında Yeni Trendler gibi birçok alandaki son gelişmeler ele alındı. 

 

Çözüm ortağı arayışı için önemli bir network kaynağı oldu
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİAD Başkanı Fatih Varlık, “Dernek olarak hayata geçirdiğimiz ve desteklediğimiz etkinliklerle sektörümüzün tüm paydaşlarının, sektördeki son gelişmeler ve gelecek trendleri hakkında bilgi sahibi olmalarını, sektör arasında yeni iş birlikleri yaratmalarını amaçlıyoruz. Böylece üretimde bilgi paylaşımını sağlayarak en büyüğünden en küçüğüne kadar tüm üreticilerimizi tek bir hedef etrafında toplayabiliyoruz. Bu durum sektörümüzün her an gelişmesine ve büyümesine yardımcı oluyor. TİAD olarak Servis Sponsorluğu, TT Magazin Dergisi olarak da Medya Sponsorluğu ile destek olduğumuz UTİS; sektörümüz adına oldukça önemli bilgilerin paylaşıldığı, küresel ve yerel markaların birbirlerini tanıdığı, yeni çözüm ve teknolojilerin tanıtıldığı oldukça önemli bir etkinlik oldu. Üç gün boyunca dijital platformda devam eden, alınan kayıtlarla konuşmaların tekrar izlenebildiği kongre, firmaların kendilerine çözüm ortağı arayışları için de önemli bir iş bağlantısı kaynağı oldu. Sektördeki son gelişmelerin ve çözümlerin yanı sıra izlenmesi gereken adımların da paylaşıldığı kongrede sponsor olan sektör firmaları teknoloji ve ürünlerini dünyanın birçok ülkesinden katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu. Ölçeği ne olursa olsun sektör firmalarının ve üretim gücünün dünyaya tanıtılması, yeni iş birliklerinde buluşması adına böyle bir kongreye destek olduğumuz için son derece mutluyuz” şeklinde konuştu. 

 

Üç gün boyunca farklı konu ve konuklarla sektördeki gelişmeler ele alındı
Dr. Emre Özlü’nün konuşma başkanlığını yaptığı kongrenin açılışının ilk konuşmacısı DMG MORI Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Masahiko Mori olurken konuşmanın başlığı, Covid-19 Sonrası Dönemde Küresel Üretim oldu. Mori, pandemi ile değişen üretim şekilleri hakkında önemli bilgiler verdi. Dr. Mori’yi takiben ikinci açılış konuşmasını Nagoya Üniversitesi İmalat Mühendisliği Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Eiji Shamoto gerçekleştirdi. İlk gün ayrıca kongreye sponsor olarak destek veren imalat sanayisinin önemli firmalarının temsilcileri sektörün gelecek teknolojilerini anlattı. 

 

Kongreyi yüzde 30’u endüstriden olmak üzere 600’ün üzerinde katılımcı takip etti. Kongrede 20’si endüstriden 62 canlı sunum, 3 poster sunumu ve “COVID-19 Pandemisi Döneminde İmalatta Dijitalizasyonun Etkisi” konulu panel gerçekleşti. Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erhan Budak’ın yaptığı panelin konuşmacıları Münih Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Michael Zaeh, Pratt & Whitney Canada Corp.’tan Dr. Şerafettin Engin ve Maxima Manufacturing R&D’den Dr. Emre Özlü oldu. Kongrenin son gününde takım tezgahları alanında Kanada British Columbia Üniversitesi’ndeki laboratuvarında geliştirdiği ve talaşlı imalat alanında yüzlerce firmada kullanılan talaşlı imalat mekaniği dinamiği, kontrol ve ölçme programlarının (CUTPRO, MACHPRO, NPRO, DELPRO, SpindlePro, Virtual CNC) geliştiricisi olan Prof. Dr. Yusuf Altıntaş tarafından “Talaşlı İmalatta Dijital İkiz” sunumu tüm katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Paylaş Tweet Paylaş
18536 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM