Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Efsi̇ad Ankara’da Ekonomi̇ Bakanlığı’nı Bi̇r Kez Daha Zi̇yaret

Efsiad yönetim kurulu başkanı mehmet özdeşlik, başkan yardımcısı cihan acaroğlu ve genel sekreter mikail altıkulaç ‘dan oluşan efsiad ekibi 17 temmuz 2017 tarihinde ekonomi bakanlığı müsteşar yardımcısı kadir bal’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret neticesinde sektör temsilcilerimizin sorunlarını ve ülkemizin diğer sorunları konusundaki görüşlerimizi gerek müsteşar yardımcımıza gerekse daire başkanlarına aktarma fırsatı bulduk.  Endüstriyel fırın sektörü’nün çok spesifik fakat katma değeri yüksek bir alan olduğu, kamusal destek ve fırsat verilirse ülkemizin dış ticaret açığında bize düşen kısmında ciddi sıçramalar yapabileceğimizi ifade etme fırsatı yakaladık.

Görüşme neticesinde yazılı sunduğumuz metni kamuoyunun bilgilerine sunarız. 

“Endüstriyel Fırın Sanayicileri ve İşadamları Derneği olarak ülkemizde endüstriyel fırın üreten firmalar ve bu firmaların tedarikçilerinin oluşturduğu, yardımlaşma ve dayanışma içinde üyelerimizin ürün kalite ve iş potansiyellerini arttırırken ülkemiz menfaatlerini de ön planda tutan bir derneğiz.
 
Üye firmalarımız tarafından üretilen endüstriyel fırınlar; savunma ve havacılık sanayii, otomotiv sanayii, metalurji, cam, çimento, seramik, çevre gibi hemen hemen her sektörde ürün kalitesine önemli etkisi olan, üretim prosesinin önemli bir parçasıdır. Orta ve yüksek teknolojiye sahip bu makinalar, savunma ve havacılık sanayiinde stratejik önem de taşımaktadır.
 
2016 yılı dış ticaret verileri dikkate alındığında ilgili GTIP pozisyonları için 250 Milyon Dolar ithalat, 50 Milyon Dolar ihracat yapıldığı görülmektedir. Ülkemizin toplam 32.6 Milyar Dolar cari açığı olduğu düşünüldüğünde yadsınamayacak bir büyüklüktür ve derneğimiz bu açığın azaltılması yönünde ki çabalara da katkıda bulunmaya çalışmaktadır.
 
Sektörümüz ile ilgili gerçekleşen ithalatın bir kısmı da ikinci el olarak gelen ürünlerden kaynaklanmaktadır. 
 
Ülkemize yurt dışından gelen ikinci el fırınlar ülkemiz ekonomisine olumsuz etki yapmaktadır. Bu etkileri aşağıdaki gibi listeleyebiliriz.
1- İkinci el fiyatları ile yurda giren fırınlar ülkemizdeki iç pazarda satış potansiyelini azaltmakta Endüstriyel Fırın Üreticilerinin gelişimini engellemektedir. Çünkü yurtiçine satış yapamayan üreticiler ihracat yaparken müşterileri ikna etmekte de zorlanmaktadır.
2- Yıllar önce üretilmiş bu fırınların çoğu ekonomik ömrünü tamamlamış verimsiz fırınlardır.
Bu yönü ile uzun vadede kullanıcıya da zarar vermektedir.
3- Enerji tüketimleri fazladır.
4- İlk yatırım maliyeti uygun olmakla birlikte yedek parça ve servis bakımından yurt dışına bağımlılık yaratmaktadır.
5- Üretilen ürün kalitesi bakımından dünya ile rekabet edebilir olmaktan uzaktır.
6- Çoğunlukla CE uygunluğu da olmayan bu ürünler iş ve çalışma güvenliğinden de uzak olarak yurda sokulmakta ve işletilmektedir.”
 
Dernek olarak ilk yurtdışı seyahatimizi Almanya’ya gerçekleştiriyoruz
Haziran 2016 da kurulan Efsiad 17 üye ile başladığı yolculuğuna tam bir yıl sonra 35 üye ile devam ediyor. Sektörümüzün ihtiyaçlarına binaen eğitim semineri, fabrika gezileri ve ilgili bakanlıklarımıza sektörümüzü koruyan yasa önerileri sunan Efsiad, 24-27 Ekim 2017 tarihlerinde Almanya’da, Petrofer, Kromschroeder, Sandvik ve Dungs fabrikalarına ziyaret gerçekleştirecek. Diğer taraftan Efsiad üyeleri gezi kapsamında Köln’de düzenlenen Hk2017 fuarını ve Mercedes müzesini de ziyaret edecekler. 35 kişiyle gerçekleşecek Almanya seyahatine gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz. 
 
Paylaş Tweet Paylaş
5711 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM