Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Türk Sanayisinin Geleceği Emin Ellerde
Türk Sanayisi'nin Geleceği Emin Ellerde
 
Bu sayımızda Mart ayında gerçekleştirdiğimiz fakat yeni kaleme alabildiğimiz yetişen genç idealistlerimizle röportaj gerçekleştirdik. Evet, arkadaşlarımız küçük ama fikirleri büyük. Siz sanayicilerin istediği gibi gençler, fakat fikirlerini ortaya çıkarmak için sizlerin desteğini bekliyor.

 

 

 

Eğer bizler gelişmiş ülke konumuna gelmek ise düşüncemiz gençlerimizin önünü açmamız gerekiyor. Yalnızca zaman ayırıp onlarla okullarında konuşup tecrübelerinizi anlatmanız ve belki onlar sizi de geçmiş olabilirler.

 

Hiç düşündünüz mü? Yeni çıkan her ürünün altında bir çocuğun fikri ve hayali yatıyor!

 

İstanbul-Bahçelievler yerleşkesinde bulunan, İMMİB Erkan AVCI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitime yaptığı büyük katkılarla geleceğin genç sanayicilerini yetiştirmeye devam ediyor. Buradan öğrencilere hem tasarım yeteneği aşılanırken hem de kendi alanlarına yönlendirilmelerine imkan yaratması okulun en önemli özelliklerinden biri olarak göz önünde. Şimdi İstanbul-Bahçelievler –İMİMİB Erkan AVCI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini bir inceleyelim.

 

Öğretim Görevlileri ve Öğrenci Görüşleri

 

                                                             Nurettin Esirkiş

                                                                                               

Nurettin Esirkiş, İstanbul Bahçelievler İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul müdürüyüm. Okulumda henüz çok yeniyim göreve başladığımın beş buçuk ayını yeni doldurdum.
 
Okulumuzdaki bölümler; Elektrik Elektronik, Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Yapı İşleri İnşaat Teknolojisi ve Tasarım Teknolojileri olmak üzere yedi tane bölüm bulunmaktadır.. Okulumuzda özellikle Tasarım Teknolojileri Bölümü Türkiye’de ilk olması bakımından önemli bir bölümdür. Şuan 10 ve 11. Sınıfta öğrencilerimiz bulunmaktadır, önümüzdeki yıl bu öğrenciler staj görevine başlayacaklardır.Tasarım Teknolojileri Bölümü okulumuzun isminde var olan İstanbul Maden ve Metal İhracatçılar Birliği tarafından da desteklenmektedir.
 
Sürekli özel sektörle ve sanayi dallarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütmekteyiz. Tasarım Teknolojileri bölümüyle ilgili bölüm hocalarımız size gerekli açıklama ve bilgileri verecektir. Bize bu fırsatı tanıdığınız için teşekkür ediyoruz.
 

 

  

                                                       Atilla Türkaslan-Erdoğan Özcan

 

Atilla Türkaslan, Tasarım Bölümü öğretmenliği yapıyorum. Bölümümüz daha yeni; Türkiye’de ve lise seviyesinde tasarım bölümü olarak ilk ve tek okulumuz. Bunun altyapısını hazırlamaya ve bununla ilgili alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.İMMİB desteğinde okulumuzu, sistemimizi ve atölyemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Buradan mezun olacak öğrencilerimizin bizi yönlendirmesiyle sanayicimizin ihtiyacı olan değişik tasarım alanlarında katma değeri yüksek ürünler tasarlayıp üretme şeklinde bir altyapı oluşturma gayreti içindeyiz.
 
Ülkemizin altyapısına katkı sağlayabilmek için İMMİB ile birlikte bu çözümü geliştirdik ve bunu büyütüp daha da geliştirmeye gayret ediyoruz. Okulumuz bünyesinde şuan Avrupa Birliği Projesi olarak üç tane projemiz var. Bir tanesi bizim bu bölümümüze ait ilerleyen zamanlarda bu projeleri daha da geliştirip öğrencilerimize, Avrupa’daki tasarımın nasıl oluştuğu, teknolojisinin nasıl geliştiği, nasıl bir ortamda oluştuğuyla ilgili yeterlilikleri ve bilgileri kendi bünyemize ve kendi öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz.
 
Bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bundan dolayı da verdikleri destekten dolayı İMMİB e de teşekkürlerimizi sunuyoruz
 
Erdoğan Özcan, Tasarım Bölümünde öğretmen olarak çalışmaktayım. Bölümümüze her yıl yaklaşık 58 kişilik sınıflar açılmaktadır.İlk mezunlarımızı gelecek yıl vermeyi düşünüyoruz. Bu çocukların staj yapmaları için sektörden destek bekliyoruz. Tasarım ar-ge bölümü olan firmalardan okulumuzdan stajyer öğrenci almalarını talep ediyoruz.
 
Çocuklarımızı mümkün olduğunca fuarlara fabrikalara götürmek istiyoruz; fakat elimizdeki kısıtlı imkanlardan dolayı ancak bu kadarını yapabildik. Sektörden destek bekliyoruz, ayrıca bir şeyin üretilebilmesi için çocukların ufuklarının açık olması gerekiyor.Ne kadar çok şey görürlerse o kadar ileride öğrencilere fayda sağlar. Bunun için katkılarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz.

 

 

 

     

 

 

Tasarım sektörü çok geniş bir sektör. Burada ki mantık şunun üzerine gidiyor; bölümün kuruluş felsefesi olmayan ürünü geliştirmek. İnovasyon denilen şey; mümkün olduğunca ergonomik, katma değeri yüksek ürünler elde etmek.
Tasarım bölümü olarak aklınıza bir çok şey gelebilir ama bizim ana dalımız endüstriyel tasarım bölümü. Örneğin; aydınlatma tasarımı, armatür tasarımı, mutfak eşyası tasarımıdır. Bölümün içeriği oldukça geniş, öğrencilerimizin bulunacağı sektörün içerisine göre de kendi genişliklerini oluşturacaklarını düşünüyoruz.

 

  

                                                       Elif Usta

 

Elif Usta,İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Şuan 11. Sınıftayım. Liseye geçtiğim zaman burayı neden tercih ettim onu anlatmak isterim; öncelikle ben liseye geçtiğim yıllarda tasarım yapmayı evdeki birkaç şeyi birleştirerek farklı cisimler oluşturmayı sevdiğim için bu bölümü tercih ettim.
 
Sınırsız bir hayal gücüne sahip ve istediğiniz zaman istediğiniz şeyi üretebilirsiniz, sadece sizsiniz, yani elinizdeki tüm malzeme kendinizsiniz. Bu yüzden bu bölümü tercih ettim. 9. Sınıfta sadece temel derslerimizi almıştık, 10. Sınıfa geçtiğimiz zaman solidworks programlarını öğrenmeye başladık.
 
Çizimler yapıyoruz, makine parçaları çiziyoruz, tasarımlar yapıyoruz, kendi aramızda yarışmalar yapıyoruz. Bu yıl 11. Sınıfa geçtik, yine solidworks ve autocad programlarını kullanmayı öğreniyoruz. Yine aynı şekilde makine çizimleri yapıyoruz. Bu şekilde eğitimimizi sürdürüyoruz.
 
Bu okulda beklentilerinizi yeterli bulabiliyor musunuz?
Hayır, hiç yeterli bulmuyorum ben. Çünkü bize öncelikle tasarım öğretmenleri gelmesi gerekiyordu ama doğrudan tasarım öğretmenleri gelmedi .. Biz tasarımcılarla bir arada eğitim almak istiyorduk ama şu anda öyle bir imkanımız yok. İnovasyon haftalarında tasarımcıları görebiliyoruz ama sohbet imkanı olmuyor fikir alışverişi yapamıyoruz Bu yüzden pek yeterli bir eğitim gördüğümüzü düşünmüyorum.
 
Bu konularda sektörden insanların okulunuzu ziyaret edip paneller düzenlemesini ister misiniz?
Tabi ki isteriz. Bütün arkadaşlarımız zaten bunu istiyor.
 
10 sene sonra nerede olacaksınız, neler yapacaksınız, kendinizi nerede görüyorsunuz?
Endüstri ürünleri tasarımı okudum, şuan çok ünlü bir tasarım firmasında genel müdürüm, kendi tasarımlarımı yapıyorum, insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışıyorum özellikle de engellilerin hayatını kolaylaştırmak istiyorum. Onlara yönelik projelerde çalışıyorum.
 
Hangi ülkede yaşıyorsun?
İtalya
 
Hangi şehirde?
Verona
 
Kaç katlı bir evde oturuyorsun?
Müstakil,  iki katlı.
 

 

 

   

                                                          Enes Ünal-Onurcan Akbaş

 

Onurcan Aktaş,tasarım teknolojileri bölümü 11. Sınıf öğrencisi. Öncelikle size bu bölüme neden geldiğimi anlatmak istiyorum: ben ilkokul yıllarında da evde gördüğüm şeylerden bir ürün çıkartmayı başarıyordum. Bir ürünü neden kullandığımızdan ziyade, bu ürünün nasıl yapıldığını daha çok merak ediyordum, bu ürünün bize hayatta getirileri nelerdir bunları araştırıyordum. Bu yüzden bu bölümü tercih ettim.
 
Şuanda da arkadaşlarımızla girdiğimiz bir kulüpte ve 3x Genç Başarı Eğitim Vakfının yürüttüğü bir yarışmada yer alıyorum. Grubumuz 6 kişiden oluşuyor ve görme engelliler ilgili puzzle yapıyoruz.Görme engellilerin 3 boyut ve 2 boyut arasındaki farkı öğrenmelerini ve bazı hayvanları tanıtarak bu hayvanları resime dökmelerini sağlamak istiyoruz.
 
Görme engelliler şu anda sokakta bir kediye veya köpeğe dokunabilir ama timsah, gergedan gibi hayvanları algılayamadığı için bu şekilde bir puzzle geliştirdik, Ve Bu puzzle la başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.
 
10 sene sonra kendini nerede görüyorsun?
Şuan kendi şirketimizi yönetiyoruz yine aynı 6 arkadaşımızla birlikte. Sadece görme engelliler üzerine değil tüm engelleri aşmak için çalışıyoruz.
 
Hangi ülkede yaşıyor olacaksın?
Türkiye
 
Hangi şehirde?
İstanbul’da yaşamayı tercih ederim. Tatil yapmak istersem gezerim ama bence halkla iç içe olacağımız ve bu engelleri göreceğimiz tek yer İstanbul
 
Enes Ünal, 11. Sınıf öğrencisiyim. Ben de bu bölüme neden geldiğimi anlatmak isterim öncelikle: Bu bölüme geldim çünkü ailemin bana aldığı oyuncakları arkadaşlarım oynarken ben parçalayıp iç mekanizmasını çözmeye çalışırdım.İçindeki motoru çıkartıp ondan farklı bir şey ortaya çalışırdım. Örneğin 6. Sınıfta bir arabanın motorunu sökerek ondan asansör yapmıştım.
 
Kendi becerilerimi geliştirebildiğim böyle bir bölümün açıldığını görünce ben de burada olmalıyım diyerek buraya geldim. Şuanda bu konularla alakalı eğitimler görüyoruz, hayal ettiklerimizi çizim programlarıyla kağıda ve bilgisayara döküyoruz.
 
Bunları somut şekilde görüyoruz ve ilerde hedefimiz olan bu ürünleri üretim aşamasına getirmek. Onun için şuan ön çalışmayı yapıyoruz. Hayal gücümüzü biraz daha geliştirebilmek için okulumuz ve başkalarından biraz daha destek istiyoruz.
 
Hem yurt içi hem de yurt dışında fuarlara gidip endüstriyel tasarım eğitim görmüş insanların neler yaptığını görerek onlardan bir kademe daha ileriye götürmek istiyoruz. Şuan ülkemizde ve birçok ülkede bu konuda büyük eksiklikler var biz de daha iyi bir eğitim görüp bu eksikleri gidermek istiyoruz.

 

Bu konuda Türk Sanayicisinden ne gibi bir destek istiyorsunuz?
 
Şuan 11. Sınıf öğrencileriyiz ve seneye 12. Sınıfta staj görmemiz gerekiyor. Onlara mail attığımızda bize destek olmalarını bekliyoruz. Biz onlar için kendimizi geliştiriyoruz. Onların bize katkı sağlamasıyla gelecekte de bizim onlara katkılarımız olacağından eminiz.

 

 

      

                                                                       Vedat Aydın-Umutcan Gökçeli
 
                                                                                                                                  
Vedat Aydın,İMMİB Erkan Avcı Anadolu Lisesi Teknoloji Tasarımları bölümü öğrencisiyim. Bu bölüme geliş amacımız ülkemizdeki ar-ge ve ür-ge yi geliştirmek. Türk sanayicilerimizin bize kapılarını açması lazım ki biz projelerimizi sunalım ve artık dışarıya bağımlı olmayalım.
 
Biz kendimiz üretelim kendi gücümüzle üreten bir ülke olalım. Böylelikle gelişen bir ülke olmaktan çıkıp gelişmiş bir ülke olabiliriz. Bize staj konusunda yardım edilmesini istiyoruz.
 
Umutcan Gökçeli,endüstriyel tasarım bölümünde okuyorum. Bir yere staja gittiğimiz zaman ‘’siz gelin fabrikadasınız’’ deniyor. Biz bunu istemiyoruz. Biz istiyoruz ki bizi ünlü markaların tasarımcılarıyla tanıştırsınlar bizim onlarla birebir sohbetimiz olsun ki tasarım aşamalarını, tasarlarken neler düşündüklerini ve nelere dikkat etmişler gibi püf noktaları onların dilinden öğrenmek istiyoruz.
 
Bu alanda kendini kanıtlamış insanlardan destek bekliyoruz. Bölümümüzde konferansların sık sık yapılmasını ve yarışmaların bize duyurulmasını istiyoruz. Biz de sanayi ve ürün geliştirme yarışmalarına katılmak ve insanların bizden haberdar olmalarını istiyoruz. Yurt dışına gidip oradaki olanakları görmek istiyoruz. Bize bu tarz desteklerin verilmesini istiyoruz.

 

 

  

                                                                            Şafak Sarp Kaya

 

Şafak Bey, İMMİB Anadolu Meslek Lisesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi. Ödevimiz gereği bir maket ev projemiz başladı. Bizler tasarımcı olarak bir şekilde bu evleri yeşil eve dönüştürmeyi düşündük. Bu yeşil eve dönüştürdüğümüz evler de insan hayatını kolaylaştıracak, fikirler içinde bu projeyi sağlayacak bir ev tasarladım. Şimdi ben evimi anlatayım isterseniz: evime güneş enerjisi koydum, bu enerji sayesinde ev kendini ısıtabilecek yani hava soğuduğunda kullanabileceğiz.
 
Sonra bir boru sistemi geliştirdim; yağmur yağdığında çatıdan akan su borular ile evi dolaşacak ve ev de bu suyu kullanabilecek. Bu sayede elektrik ve su faturasından kar elde etmiş olacağız. Yeşil ev projesiyle başladık, umarız güzel yerlere gelebiliriz.
 
Şenay Dizman Koç
 
Tasarım teknolojileri öğretmeniyim, göreve yeni başladım. Öğrencilerimize verdiğimiz bu projede onların doğal kaynaklardan en iyi şekilde faydalanarak yeni bir tasarım yapmalarını sağladık.
Onların biraz yaratıcılıklarını geliştirmeye çalıştık. Burada gördüğünüz gibi en ince ayrıntılara kadar öğrencilerimiz bu ürünleri tasarladılar, maketlerini yaptılar. Buradaki amaç onların eldeki kaynakları en olağan şekilde kullanmalarıydı.
 
Nasıl görüyorsunuz hocam yeni nesli?
 
Yeni neslin hayal gücü oldukça yüksek, özellikle doğayı çok düşünüyorlar, doğal kaynakları en iyi şekilde kullanmayı düşünüyorlar.
 
 
Evet şimdi okulun hızlı protipleme atölyesindeyiz. Burası İstanbul kalkınma ajansının desteğiyle kurulmuştur. Burada 3D boyutlu cihazlarla donatılmış bir atölye. Belki bir çok firma da göremeyeceğimiz bir donanıma sahipler.
 
Elif Hanım, Tasarım teknolojileri bölümünde 11. Sınıf öğrencisi. Yaptığımız tasarımları gerçekleştirebilmek için bir atölyeye ihtiyacımız var. Üç boyutlu tasarımlarımızı daha kolay daha profesyonel bir şekilde gözlemleyebilmemiz adına okulumuzu yaptıran birlik tarafından okulumuza 3D yazıcı bağışında bulunuldu.
 
 Biz de bu cihazla ürünlerimizi tasarlıyoruz. Bu yaptığımız ürünlerden birisi, en küçük ürünümüzü yarım saatte çıkarabiliyoruz. Örneğin; standart bir telefon kabı yapmak için 4 saatlik bir zaman harcamanız gerekiyor.
 
Makinanın kullanımının eğitimini almıştık önceden. Biz programlarda tasarımımızı yapıp makinanın beynine yolluyoruz. Gerekli kodları tuşladıktan sonra makine bizim için bu ürünü işlemeye başlıyor. Makinamızı projelerimizde ve ödevlerimizde kullanıyoruz.

 

 

  

                                                     Eşref Hikmet Kartal

 

Hikmet Bey, Tasarım teknolojileri öğretmeni. Öğrencilerimizin hayal ettikleri ürünleri tasarlayıp yarışmalara gönderiyoruz. Bir öğrencimiz birden fazla yarışmaya katılabiliyor. Normal bir liseden sadece 1 grup yarışmaya katılırken bizim bir sınıfımızdan 4 grup yarışmaya katılıyor. Bu da bizim üretici, yaratıcı tarafımızın somut bir göstergesidir.
 
Biz bir şeyi sıfırdan yaratırken ergonomisini düzeltmeye çalışıyoruz, daha kullanışlı hale getiriyoruz. Bir grubumuz görme engelliler ile ilgili bir tasarım yaptı. Diğer grubumuz ise hamurdan günlük hayatta kullanılabilecek tasarımlar yapıyor. Yalnız bu tasarımlarımızın özellikleri geri dönüştürülebilmesidir.

 

Bizim ürettiğimiz ürünlerin bir de pazarlanma kısmı var; ürünlerin maliyeti düşük olmalı, kullanılabilir olmalı ve hayatı kolaylaştırmalı. Çocukların bu yönde düşünmelerini sağlıyoruz.

 

 

  

                                                                         

  

 

Öğretmenimiz ürün ve amaçlarımızdan bahsetti. Ben biraz daha detaylı anlatmak istiyoruz; görme engellilerin tüm hayvanlara dokunamayışı bizi rahatsız etti. Kedi köpek gibi günlük hayatta dokunabilecekleri hayvanlar var; fakat vahşi doğada yaşayan hayvanlar da var. Biz bunların fotoğraflarını görebiliyoruz istedik ki onlarda bu durumdan istifade etsinler. Biz bir puzzle yaptık tahtadan yapıyoruz öğretmenimizin de söylediği gibi geri dönüşüme çok önem veriyoruz.
 
Yüzde yüz kayın ağacından yapılıyor ve geri dönüşümlüdür. Ürünlerimizin her parçasında görme engelli alfabesiyle bir harf yazmaktadır ve bu puzzleyi birleştirdikleri zaman hem hayvanın şeklini öğrenmiş olacaklar hem harfleri öğrenmeleri kolaylaşacak hem de hayvanın ismini okuyabilecekler. Bu konuda biraz araştırmalar yaptık ar-ge çalışmalarımız var.
 
Altı arkadaşımız bir şirket kurduk ve şirketimizin ismi Plüton. İlk önce neden Plüton olduğunu anlatmak istiyorum. Plüton gezegeni sizin de bildiğiniz gibi bazı bilim adamları tarafından gezegen olarak kabul edilirken bazıları tarafından kabul edilmiyor. Aslında lise düzeyinde tasarımcıyız ama büyük iş adamları bizi tasarımcı olarak görmedikleri için biz de kendimize bu ismi uygun gördük.
 
Şirketimizde Elif arkadaşımla beraber 6 kişiyiz, bazı günler ar-ge yapıyoruz ve bu ar-ge bize çok fayda sağlıyor. Genellikle görme engelliler okul ve vakıflarına gidiyoruz. Bu da bize görme engellilere büyük bir empati yapmamıza yardımcı oluyor. Genellikle ülkemizde insanlar kendilerini düşünürler, biz de baktığınız zaman altı kişi içerisinde kimsenin ailesinde görme engelli vatandaş yok ama biz görme engelliler için bir proje yapıyoruz. Bu da bizim farkımızı ortaya koyuyor. Tüm insanlarımızın bu konuda farklılık yaratmasını istiyoruz.

 

Enes Bey ;Arkadaşlarımızın kurduğu şirketlerden biz biraz daha farklıyız. Aynı projede 3X Vakfının Türkiye’ye getirmiş olduğu Amerika’da 1919 yılında başlayan bu yarışmada amaç finansal okur- yazarlığını geliştirmek. Lise çağındaki öğrencilerin şirket hayatına hazırlamak.

 

 

 

 

                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biz pazarlama olanakları açısından da düşündük. Ürünümüzü liselerde satacağımız için lise öğrencileri ne alır diye düşündük. Öğrencilerin renkli şeyleri alacağını düşündük ve böyle bir ürün bulduk. Ürünümüz polimer kilden yapılan takılar. Tamamen el emeği ile yapılan takılar. 130 derecede fırında pişirilen hamur taşlaşıyor ve bu takılar elde ediliyor.
 
Bu şirketi kurarken dedik ki mevsimsel bir ürün olmasın sürdürülebilir, farkındalık yaratacak bir ürün olsun, insanlara farklı bir ürün sunalım merak oluştursun diye düşündük ve polimer kil denen bir malzemeyi bulduk.
 
Bu malzeme plastik bazlı fakat toprakla birebir örtüşen bir malzeme. Gittiğimiz yerlerde diyoruz ki örneğin 30 liralık ürün alırsanız adınıza ağaç dikeceğiz ve ağaçlar sizin hayatınız boyunca büyüyecek siz öldükten sonra ise doğal yaşamın devamını sağlayacak.
 
Bu şekilde bir sosyal sorumluluk amacı kattık. Polimer kil malzemesini ev hanımlarına vererek bu malzemeden takılar yaptırıyoruz bir miktar para karşılığında. Sonra bu ürünleri halka satarak sermayemizi oluşturuyoruz.
 
Kartvizitlerimiz oluyor; herkesin bildiği gibi kartvizitler ağaçtan yapılır biz de dedik ki madem doğacıysak bu kartlar ağaçtan yapılmamalı. Bu şekilde tohum kartı bulduk. Bu kart nişastadan yapılan bir kart. İçinde 12 çeşit çiçek ve 1 de ağaç tohumu bulunuyor.
 
Bu tohum kartları biz elimizle kırparak toprağa gömüyoruz ve bu toprağa tohum kartla iki hafta içerisinde o mevsimin çiçeğini elde ediyoruz. 
 
Geç kalınmış röportajın sonunda genç tasarımcı arkadaşlarımız Haziran ayında yapılan yarışmaya tasarladıkları ürünleriyle katılarak birinci oldular.
 
Biz İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencileriyiz. Gençlerin girişimciliği ve finansal okur- yazarlığı kavrayabilmesi için hazırlanan 3X Genç Başarı Şirketlerinin projesine 7 kişilik ekip oluşturarak Yansıma Genç Başarı Şirketi'ni kurduk. Bu bir yarışma ve bu yarışma gereğince vergi kaydı olmayan ve de resmi olmayan simülasyon bir şirket kuruyoruz, bir ürün seçip üretiyoruz. Biz bir tekstil şirketiyiz ve tişört üretiyoruz. Bunun yanısıra bu projeye sosyal sorumluluk yükleyerek ürünlerimize hayvanları da kattık
 
Hayvan odaklı tişörtler tasarlayıp bunları satıyoruz ve gelirimizin %70ini hayvan barınaklarına ve sokak hayvanlarının ücretsiz tedavisi için belirli veterinerlere yarışma sonunda bağışlıyoruz. Prosedür gereği satışlar yalnızca eğitim kurumlarında yapılıyor.
 
Bizim projemize LCW ortaklarından Taha Group, Sarten Ambalaj, İTHİB, İMMİB, ünlü mdacı Hakan Akkaya, tasarımcı Selin Kandemir gibi bir çok isim ve şirket desteklerini sundu.
 
Yarışma 23 Mayıs'ta Torium AVM'de yapılan ticaret fuarında açılan standlarla birlikte sonuçlandı. En iyi stand, en iyi satış pazarlama ve en iyi şirket ödülü alarak Türkiye birincisi olup ülkemizi Almanya'da düzenlenen yarışmada 40 ülke arasında yansıma grubu 5.olarak tamamladı.Destek ve yardımlarınızı bekliyoruz!

 

Paylaş Tweet Paylaş
4516 kez okundu
RÖPORTAJLAR
MISAD, BHTS’2024 İçin Geri Sayıma Başladı
Bu sayımızda Türk Isıl İşlem Sektörü’nü kucaklayan MISAD yönetim kurulu başkanı Koray Yavuz Bey ile bu yıl 2. si düzenlenecek BHTS’2024 Boğaziçi Isıl DEVAMI...
Emine Dilek Gündüz: “2023 Şirketimiz Özelinde Belirlediğimiz Hedeflerimize Ulaştığımız, Başarılı Bir Yıl Oldu”
Bu sayımız da Erkunt Döküm Genel Müdürü Emine Dilek Gündüz Hanımla 2023 yılı değerlendirmesini ve 2024 için de öngörülerini konuştuk.   DEVAMI...
M. Önder Yücel: “Müşteriye Hem Kaliteli Hem De Hızlı Hizmeti Hedefliyoruz”
Türk Metalürji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile, Türk sanayisinde bir ilke imza atılarak ortaya çıkan Alpha Metalürji firmasını ve firma yatırım DEVAMI...
Çeşitli, Dinamik, Yenilikçi: Basınçlı Döküm Endüstrisinin Aynası EUROGUSS 2024 Hazır
Basınçlı döküm endüstrisi, ihtiyaç duyduğu diyaloğu daha önce hiç olmadığı kadar arıyor.    Ocak 2024 için yaklaşık 600 katılımcı tarafınd DEVAMI...
Ozan Alkış: “Gelişimi ve Değişimi Beraber Planlayarak ve Yaşayarak Yol Alıyoruz”
Bu sayımızda voestalpine High Performance Metal Türkiye Genel Müdürü Ozan Alkış sorularımızı yanıtladı.   voestalpine High Performance Metal Türkiye hakkında kısaca b DEVAMI...
Emine Dilek Gündüz: “Şirketimiz Sektörde Bir Okul Olma Misyonu Üstlendi”
Bu sayımız da döküm sektöründe 70 yılını dolduran firmalarımızdan Erkunt Döküm’ün Genel Müdürü Emine Dilek Gündüz Hanımla söyle DEVAMI...
EUROGUSS Yönetim Çevresi: Basınçlı Döküm Endüstrisinin Önde Gelen Işıklarının Özel Toplantısı
4 ve 5 Ekim tarihlerinde NürnbergMesse GmbH, EUROGUSS Yönetim Çevresini ilk kez ağırlayacak. Yeni format, basınçlı döküm tedarik zincirinin tamamındaki etkili lider DEVAMI...
Yeni Nesil Vickers ve Rockwell Sertlik Test Cihazları
Sertlik testleri, malzeme ve imal edilmiş parçaların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlayan çok önemli mekanik deneylerden biridir. Teknolojide yaygın olarak kullanılan s DEVAMI...
Yıldırım Avcı: “Müşterilerimize Sadece İş Ortağı Değil, Çözüm Ortağı Oluyoruz”
Bu sayımızda Kuruluşunun 50. Yılını Kutlayan Meta-Mak Firmasının Genel Müdürü Yıldırım Avcı ile Türk sanayisinin değerlendirmesini yaptık.   Sayın Yıldırım Bey bize k DEVAMI...
30 Yıllık Üretici Yondemir Metal, Üretimine BEYOND Cıvata İsmiyle Devam Edecek
Kaliteli ürün, güçlü stok, hızlı teslimat, uygun fiyat ve müşteri memnuniyetini her zaman öncelik bilerek hizmet verdiklerini vurgulayan BEYOND Cıvata Genel M&uu DEVAMI...
Gıfa, Metec, Thermprocess ve Newcast 2023
Küresel Portföy Direktörü Friedrich-Georg Kehrer ile Messe Düsseldorf’un ecoMetals Kampanyası üzerine röportaj gerçekleştirdik.   Bay Kehrer, G DEVAMI...
Türkiye İçin Önemli Bir Konu ALPHA Metalürji
Türk Metalürji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile, şimdiler de Türk sanayisinde bir ilke imza atılarak ortaya çıkan Alpha Metalürji firmasının İcr DEVAMI...
Inductotherm Türkiye İhracatını Arttırdı
Bu sayımızda Türk döküm sanayisinde uzun yıllar üretim kısmında hizmet vermiş ve daha sonra yine döküm ve ısıl işlem sektörüne projeler ve imalat ocakları &uu DEVAMI...
Halil Kulluk: “Çelik Üretiminde Makine Zekâsıyla İnsan Zekâsının Birlikte Yaşaması Artık Kaçınılmaz”
Teknoloji transferine yönelik başarılı çalışmalarıyla ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sağlayan İnteknoTeknoloji Transfer San. ve Tic. A.Ş., temiz hurda üretim DEVAMI...
Birlikten Güç Doğar, Güçlerin Birleşim Dengesi Alpha Metalurji A.Ş.
Bu sayımızda ikinci kuşak Isıl işlemci Alpha Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yavuz’la şirket evliliği ve Alpha Metalurji hakkında konuştuk.   Sektörde ve Türk sana DEVAMI...
Metal Eklemeli İmalatta digiMODE’dan Tam Destek
Eklemeli İmalat alanında 20 yılı aşkın süre sektörde deneyim kazanmış bir ekibin oluşturduğu digiMODE firmasının satış direktörü Elif Zeynep Emir ile eklemeli imalat ve eklemeli DEVAMI...
Hayatın Her Alanındayız….
Bu sayımızda  Kromaş Genel Müdürü Dr. Tayfun Sığırtmaç’ın ile Kromaş’ın gelişimi , yatırımlarımlarını 2021 yılının sektörel değerlendirmesini ve geleceğe DEVAMI...
Bize İhtiyacınız Olan Her Yerde Yanınızdayız
Bu sayımızda 38 yıldır PVD kaplama konusunda hizmet veren  voestalpine High Performance Metal A.Ş bünyesinde bulunan eifeler markasına  Kaplama İş Geliştirme Müdürü Coş DEVAMI...
Akademi Metalurji’de Değişim ve Dönüşüm Zamanı
Türk Metalurji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile Akademi Metalurji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firması hakkında ve sektörle ilgili söyleşi gerçekleşti DEVAMI...
Global Bir Firma Olan Inductotherm, Inductotherm Türkiye İle Dünyaya Üretiyor…
Bu sayımızda Türk döküm sanayisinde uzun yıllar üretim kısmında hizmet vermiş ve daha sonra yine döküm ve ısıl işlem sektörüne projeler ve imalat ocakları & DEVAMI...
En İyisini Sizin İçin Daha İyi Yaptık: Global Standartlar Yeniden Belirleniyor
Bu sayımızda Uddeholm Kıdemli İş geliştirme müdürü Nazım Özkan Asan bey ile yeni geliştirdikleri  ürünleri “DIEVAR 25 Joule” hakkında değerlendirmele DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM